Monostory.hu

SNCB: 60 Siemenss mozdony

Bejegyezve: | 2007. 02. 14. | Comments Off on SNCB: 60 Siemenss mozdony

A belga nemzeti vasúttársaság 211 millió euró értékben 60 több áramrendszerű villamos mozdonyt rendelt meg a Siemens-től; a szerződés opciót tartalmaz további hatvan mozdonyra is. A megrendelt mozdonyok alkalmasak a Brüsszel és Liege közötti nagysebességű vonalon történő közlekedésre is.

A Siemensnek ez az első Belgiumba szállítandó villamos mozdonyokra szóló megrendelése. A szerződés szerint a több áramnemű, 6000 kW teljesítményű, Eurosprinter ES60U3 típusú mozdonyokat 2009 január és 2010 június között szállítja. A mozdonyok a népszerű Eurosprinter család tagjai; osztrák vasútnál már bevált Taurus modell alapján készülnek. Az ES60U3 típusú vontatójárművek az SNCB tervei szerint amellett, hogy a személyszállításban kiváltják az elöregedett állományt, további kapacitásigényt is kielégítenek.

Mivel az ES60U3 típus legnagyobb sebessége 200 km/h, így az új beszerzésű mozdonyok alkalmasak lesznek a Brüsszel és Liege közti nagysebességű vonalon továbbított vonatok kiszolgálására is. Emellett az új mozdonyok a határátmeneti forgalomban a szomszédos országok vasútvonalain is közlekedhetnek.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 3. számában.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin