Monostory.hu

TGV Cargo

Bejegyezve: | 2008. 07. 08. | Comments Off on TGV Cargo

Franciaország TGV vonatainak tervezője és gyártója nagysebességű cargo verzió fejlesztését tűzte ki célul, hogy a rövid távú légi teherszállítást Európa egyre szélesedő nagysebességű vasúti hálózatára lehessen terelni.

Philippe Mellier, a párizsi székhelyű Alstom Transport elnöke a Financial Timesnak adott interjújában elmondta, hogy terveik szerint az expressz darabáruszállítás piacán szeretnének versenyképes alternatívát nyújtani a UPS-hez és a FedEx-hez hasonló neves szolgáltatók mellett: „Úgy gondolom, hogy a nagysebességű vonatok a közeli jövőben jó alternatíváját jelentik UPS és a FedEx mai repülőflottájának.”

Ez az egyik terület, ahol az Alstom szerint a vasútnak jó esélyei vannak a piacbővítésre, eltérítve a fuvaroztatókat más, a növekvő üzemanyagárak miatt költségesebb szállítási módok igénybevételétől
Az új vonatok egyszintes verziója az idén bemutatott 360 km/h legnagyobb sebességű AGV modellre alapulna, míg a tervek szerint a kétszintes változat alapja a Franciaország legforgalmasabb nagysebességű vonalain használt 320 km/h sebességre alkalmas TGV Duplex lesz.

A FedEx a bejelentésre reagálva közölte, hogy továbbra is támogatják a két évvel ezelőtt alapított Carex csoportot, amely a nagysebességű vasútvonalakon történő teherszállítás lehetőségét vizsgálja. A személyszállító vonatok prioritása miatt jelenleg vasúton nem szállító UPS kijelentette, hogy vizsgálják a fejlesztési lehetőségeket ezen a területen is.

Mellier szerint a nagysebességű teherszállítás lehetőségei folyamatosan bővülni fognak, ahogy a nagysebességű vasúti hálózat növekszik, összekötve Európa nagyobb városait és csomópontjait. Jelentős számú repülőtérnek van, vagy lesz a közeljövőben nagysebességű vasúti kapcsolata. „Van például erre alkalmas vasútállomás Roissy-ban is” – utalt a párizsi Charles de Gaulle repülőtérre – „onnan eljuthatunk Londonba, Maresillesbe, tulajdonképpen akárhová.”

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin