Monostory.hu

Vasúti járművek – zaj alrendszer ÁME

Bejegyezve: | 2010. 05. 06. | 1 megjegyzés

2010 március 12-én jelent meg a 16/2010 (III. 12.) KHEM rendelet, a transzeurópai hagyományos vasúti rendszer járművek-zaj alrendszerére vonatkozó kölcsönös átjárhatóságot biztosító műszaki előírásokról. Az ÁME előírásokat tartalmaz a járművek állási-, indulási- és elhaladási zajának határértékeiről, figyelembe veszi a vezetőálláson mérhető zajt is.

A kibocsátott zaj szintjét jellemzi a hangnyomás szintje, a mikrofon pozíciója, a jármű sebessége, a sín egyenetlensége, valamint a vágány dinamikus és sugárzási viselkedése.

Az állási zajt a hangnyomás szintje (a meghatározott mérési mód és mikrofonpozíció szerint),  és az üzemi feltételek jellemzik.

Az ÁME határértékeket szab meg a különböző zajok mértékére, leírja a mérési feltételeket, néhány esetben kivételeket engedélyez.

A referenciavágányok dinamikus teljesítményének jellemzése/* A referenciavágányok dinamikus teljesítményének jellemzése*/

Az ÁME tartalmáról és alkalmazásáról a KompLEx TrenIng Kft. szakmai továbbképzést szervez. Információk az info@komplextrening.eu e-mail címen kérhetők.

Share

Megjegyzések

Egy megjegyzés to “Vasúti járművek – zaj alrendszer ÁME”

  1. Tweets that mention Vasúti járművek – zaj alrendszer ÁME : Monostory.hu -- Topsy.com
    2010. 05. 07. @ 12:28

    […] This post was mentioned on Twitter by Monostory Miklós. Monostory Miklós said: For Hungarian railway professionals: http://lnkd.in/k-y5RV […]

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin