Monostory.hu

Megkezdődött a New Street felújítása

Bejegyezve: | 2012. 12. 13. | Comments Off on Megkezdődött a New Street felújítása

Beépítették az első nyolcezer tonna rozsdamentes acélt Birmingham legforgalmasabb vasútállomása, a New Street station új szerkezetébe. Ezzel látványos lépéséhez érkezett az állomás 600 millió fontba kerülő felújítása.

A tükröző felületű burkolat 2015-re a teljes épületet befedi. A munkálatokat vezető Chris Montgomery, a Network Rail projektigazgatója így nyilatkozott az építkezésről:

A New Street felújításával teljesen átalakul az állomásépület, jobban képes lesz kiszolgálni az itt naponta megforduló több tízezer utas igényeit, sőt, képes lesz az utasszám növekedésével járó többletigények kielégítésére is.

A homlokzaton elkezdett munka döntő jelentőségű, mivel ez az első lépése az új, vonzó épület kialakításának, ahol új üzlethelyiségek, közösségi terek növelik az utaskiszolgálás színvonalát, és nem utolsósorban teremtenek új ,unkahelyeket Birmingham szívében.

Az északi oldal és az új, Stephenson Street fölötti északnyugati bejárat lesz az épület első része, amelyet fényes, tükröző acélburkolattal látnak el. A Network Rail reméli, hogy a most megkezdett munka 2013 áprilisára befejeződik. A homlokzat építése ezután az óramutató járásával ellenkező irányban folytatódik az állomás körül; a déli és a nyugati oldalt 2015-ben a keleti szárny készül el.

Birmingham New Street

Fotó: Network Rail

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin