Konstanta 2013 – Popescu

Codin Tudor Popescu, a Fergas Handels GmbH vezérigazgatója a céget és magyar kapcsolatait mutatta be. A Fertgas GmbH-t 2007-ben alapították, alaptevékenysége vegyi termékek és kapcsolódó szolgáltatások kereskedelme és nyújtása. Emellett logisztikai, pénzügyi és konzultációs szolgáltatások széles skálájával állnak megrendelőik rendelkezésére.

Beszállítóikkal való kapcsolataik kiváló feltételek nyújtását tesznek lehetővé ügyfeleik és partnereik számára. A beszállítók és partnerek számára széleskörű marketing-szolgáltatásokat képesek nyújtani, kulcspiacaik mélységi ismeretével, rendszeres szállítással és optimális pénzügyi konstrukciókkal támogatva; szolgáltatásaikat személyre szabott csomagokban kínálják. Igyekszenek elébe menni partnereik igényeinek.

A társaság számára a konstantzai kikötő kiemelten fontos, hiszen a 2012-13-as pénzügyi év előkészítésekor 25 ezer tonna forgalmat terveztek Konstantzán keresztül, amelynek mintegy 30 százalékát már realizálták is. Szem előtt tartva a folyamnak a Fertgas szállításaiban betöltött fontos szerepét, a társaság csatlakozott a Pro Danube International szövetséghez is.

Az idei év során az új Gáz Divízió tapasztalt és motivált munkatársai kiterjesztik tevékenységi körüket, az első elért új piacok közé Németország, Ausztria és a Cseh Köztársaság tartoznak, amelyeket Magyarország, Szlovákia és Szlovénia követ.

A jövőbeli terveikről szólva elmondta, hogy új tevékenységként tervezik bevezetni a cseppfolyós földgázzal, a petrolkémiai termékekkel való kereskedelmet, és a műtrágya termékek közvetlen kiszállítását a kulcspiacokra.

Az éves adatokról szólva kiemelte, hogy évi 170.000 tonna műtrágyát szállítottak, amelyből mintegy 100.000 tonna a Dunán utazott. Tevékenységük évente 50 millió eurós forgalmat jelent.

Integrált szolgáltatóként megpróbálnak megfelelni megrendelőik minden igényének, ezért szolgáltatásaik lefedik az ellátási lánc minden kulcselemét, így a finanszírozást, a logisztikát és a vámkezelést is.

Mivel a Duna a legfőbb szállítási útvonaluk, így Magyarország az egyik legfontosabb működési területük; jó kapcsolatot alakítottak ki a hazai kikötőkkel is.

Share