Monostory.hu

Hová tűntél, Facebook?

Bejegyezve: | 2013. 04. 05. | Comments Off on Hová tűntél, Facebook?

Ezt a posztot régóta tologatom magam előtt. Reméltem, hogy nem is fogom megírni. Aztán mégis kikívánkozott belőlem.

A lökést az alábbi kép adta meg.

 

Nem osztalak meg

Nem osztalak meg

A kutyákat és a macskákat sem osztom meg. Vannak elegen nélkülem is, akik igen. A soha nem is létezett és ezért el sem tűnt gyerekek képeivel, a lájkolj-hogy-megnézhesd-a-képet oldalakkal együtt. A Facebook, mint social media, az interakcióra épül, vagyis a közösségi oldal tagjainak egymás közötti kapcsolatára, a megosztásokra, a megosztásokhoz fűzött lájkokra, megjegyzésekre, az így kialakuló párbeszédre. Ez így is volt sokáig, sőt, a Facebook egy kis szegletében még így is van. A többi szemét.

Mostanára a Facebook a Legalja.hu, a videómegosztó oldalak, a Failblog, és hasonlók laza ötvözetévé, aggregátorává vált; az értékes tartalmak – a gondolatok, a véleményekre épülő, érvelő viták – kezdenek eltünedezni. A Facebook sem Facebook már, hanem Face, Fácse, Fész, és ezek változatai. A lassan mindent elborító humoros(nak gondolt) képek, és a bölcsesség(nek gondolt) álidézetek között vadászni kell az értelmes tartalomra.

Egy bús cica képe több megosztást és lájkot kap, mint egy Dalai Láma idézet.

A Facebook a magyaron kívül legalább egy elterjedt nyelvet beszélők klubjából kocsmává vált. Ahol a földre köpnek, nyakadba löttyintik a sört, asztalra hánynak és centiméterekről a képedbe ordítanak.

(A Facebookon ennek a bejegyzésnek az excerptjét az RSS Graffiti a Hírfolyamba önti. Aki eddig a bekezdésig eljut, az valószínűleg klubtag – a többi ugyanis nem követi a linket és nem olvassa el a posztot sem.)

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin