Monostory.hu

3 alapelv, hogy az Aikidot használva sikeresebb lehess az üzletben

Bejegyezve: | 2019. 03. 23. | Comments Off on 3 alapelv, hogy az Aikidot használva sikeresebb lehess az üzletben

Az Aikido, ez az ősi alapokon nyugvó, mégis modern harcművészet jelen van életem minden területén. Ezt nem úgy kell érteni, hogy aki szembe jön velem, az azonnal leharcolom; ennél sokkal szélesebb körű jelentése van.

A Forbes is beszámolt róla, hogy több coach is használja az Aikido alapelveit a felsővezetői képzéseken. Mégpedig azért, mert ők is rájöttek, hogy az Aikido az ellenállás helyett az összekapcsolódást helyezi előtérbe, mert egy áramlatba, vagy folyamatba sokkal hasznosabb belekapcsolódni, mint ellenállni neki.

Az Aikido első és legfontosabb alapelve a jelentudatosság, az itt és most megélése. Ha arra figyelünk, amit éppen megtapasztalunk, jelen vagyunk az életünkben. A legtöbb ember kihagyja a jelent az életéből: vagy a múlton rágódik, vagy a jövő miatt aggódik.

A második alapelv az alkalmazkodóképesség. Igazodjunk az élethez, ahhoz, amit elénk tár. Tudatosságunk lehetővé teszi harmonikus kapcsolat kialakítását mindennel, ami történik velünk-körülöttünk. Fogadjuk el, vagy alakítsuk a szituációt, ne álljunk neki ellen.

A harmadik alapelv az együttműködés. Az Aikido nem passzív, és a harmónia nem azt jelenti, hogy feladjuk. A helyzettudatból és elfogadóképességből kiindulva alakítani tudjuk a helyzetet, ahelyett, hogy kapkodva reagálnánk rá.

Az Aikido edzéseken a kezdők és a haladók együtt gyakorolva tanulják meg,hogyan

  • térjenek ki egy támadás vonalából (akkor is, ha a támadás verbális),
  • formálják ellenfeleiket partnerükké,
  • dolgozzanak “ellenfeleikkel” együtt, és nem egymás ellen.

Ez itt a reklám helye:

A Zumm Aikido Egyesület oktatói Budapesten és Óbarokon tartanak edzéseket, amelyeken szívesen látnak mindenkit, akik az elveket szeretnék a gyakorlatba átültetni.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin