Monostory.hu

A hagyományos “japánülés” hamarosan büntetésnek minősülhet

Bejegyezve: | 2020. 10. 18. | Comments Off on A hagyományos “japánülés” hamarosan büntetésnek minősülhet

Nemrégiben a japán jólléti minisztérium sajtótájékoztatóján jelentették be, hogy a 2021 áprilisában hatályba lépő új törvény szerint gyermekeket hosszú időn át seizában ülésre kényszeríteni erkölcsileg elfogadhatatlan büntetésnek számít.

A gyermekek elleni erőszak megelőzéséről szóló törvény idén júniusi felülvizsgálatát követően irányelveket is összeállítottak, mivel továbbra is előfordult, hogy szülők vagy nevelők büntetésül fizikailag bántalmaztak gyermekeket – több haláleset is bekövetkezett emiatt.

Ez az irányelvgyűjtemény lesz az első, ami Japánban segít beazonosítani a fizikai bántalmazásnak minősülő büntetéseket.

A seiza – amikor valaki behajlított lábbal sarkain ül, miközben talpa felfelé mutat – hagyományos japán ülésmód, gyakran alkalmazzák ceremóniákon, vagy szentélyekben, ám hosszú időn át seizában ülni fájdalmas lehet.

seiza ülés

Az új irányelvek szerint a fájdalmat, vagy kényelmetlenséget okozó büntetések ellenjavalltak, függetlenül mértéküktől, és attól, hogy alkalmazójuk szerint mennyire nevelő hatású.

Az irányelvek a gyermekek megütését, vagy elfenekelését is elfogadhatatlannak tartják.

A dokumentum ugyanakkor javasolt gyermeknevelési eljárásokat is felsorol, megemlítve, hogy nem szabad a gyermeket mással hátrányosan összehasonlítani (“Látod, ő sokkal ügyesebb nálad!”), és még tréfából sem szabad azt mondani a gyermeknek, hogy jobb lett volna, ha meg sem születik.

A Japantimes nyomán

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin