Monostory.hu

Közlekedésbiztonsági ötletpályázat

Bejegyezve: | 2020. 12. 05. | Comments Off on Közlekedésbiztonsági ötletpályázat

A Miniszterelnöki Kabinetiroda a Közlekedéstudományi Egyesület közreműködésével, 2021. január 15-i benyújtási határidővel pályázatot hirdet  „Mentsünk meg 600 életet!” címmel.

 

A hazai közutakon évente megközelítőleg 600 ember veszíti el életét Az érintett családtagokkal, barátokkal együtt ez egy kis település teljes lakosságával megegyező számú embert érint közvetlenül. Közvetetten, a tragédián túl, hatalmas veszteség a társadalomnak.

A három legfőbb baleseti ok a gyorshajtás, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodás szabályainak megsértése volt. A balesetek több, mint kétharmadát pedig személygépkocsi vezetők okozták.

A „Mentsünk meg 600 életet!” program célja a közlekedésbiztonsági kérdések társadalmi párbeszéd szintjére emelése, a közlekedők, a társadalom részéről felszínre juttatott gondolatok, akadályok szakmai felelősséggel való kezelése, megoldási javaslatok megfogalmazása. A program célja, hogy alapvetően pozitív, valóságos megközelítésben tárgyalja a témához tartozó kérdéseket, a megoldásokat, előre mutató javaslatokat és ne a problémákat mutassa be.

A pályázat keretében olyan ötleteket várnak, amelyek a közúti közlekedési balesetek súlyának társadalmi megítélését befolyásolhatják, tudatosítják a problémá(ka)t valamint ennek/ezeknek a kezelésére javaslatot tesznek.

A pályázat egy fordulóban kerül meghirdetésre, a pályázatok kiértékelését 5 fős, független bírálóbizottság végzi el.

További célok:

  • a közúti közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos társadalmi normák javítása
  • szakemberek, civil szervezetek, kormányzati szféra figyelmének felkeltése (illetve fokozása), a közlekedéssel kapcsolatos feladatokra;
  • a pozitív szemlélet kialakításának elősegítése;
  • a hazai közlekedési kultúra javítása.
A Pályázati kiírás itt tölthető le
Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin