Monostory.hu

Az ukrán traktor

Bejegyezve: | 2022. 04. 13. | Comments Off on Az ukrán traktor

Osztályozás

Az ukrán traktor a traktorok törzsébe tartozik, gumikerekes és lánctalpas osztályait ismerjük.

A gumikerekes osztály kisebb és nagyobb méretű rendekbe tagozódik.

Az ukrán traktor alapvetően – a törzsbe tartozó egyéb (amerikai, európai) trakorokhoz hasonlóan – gázolajevő, néhány evolúciós baklövésnek számító benzines egyedtől eltekintve.

Viselkedése

Egészen a legutóbbi időkig az ukrán traktor európai és amerikai társaihoz hasonló életet élt: Éjszakáit garázsban, fészerben, vagy gazdájának udvarán töltötte, nappal a szántásokon bóklászott.

Néhány hete azonban hirtelen evolúciós forradalom zajlott le az ukrán traktornál, életmódja és egyes egyedek esetében kinézete is megváltozott.

Evolúciós ugrás

A traktorógusok nagy megrökönyödésére az ukrán traktor békés életmódját feladva, egyik napról a másikra ragadozóvá vált. Éjjel ligetes-bokros területeken húzódik meg, motorját melegen tartja, és a hajnal elérkeztével zsákmány után néz. Gázolajhoz szokott motorja nem elégszik meg akármivel; kedvenc csemegéje az orosz tank. Ahol meglát egyet a mezőn vagy az erdőben, a közelébe lopózik, drótpányvát vet rá, és fészkébe vontatja. Azt még nem sikerült kideríteni, miképp fogyasztja el.

Traktor vontat a fészkébe egy elejtett orosz tankot

Traktor vontat a fészkébe egy elejtett orosz tankot

Más különleges képességet is megfigyeltek az ukrán tankok hirtelen evolúciójában: a kooperációt. Videodokumentáció bizonyítja, hogy ha egy traktor nem bír a tankkal, egy társát hívja segítségül, így ketten már megbírkóznak vele.

Olyan traktort is megfigyeltek, amely páncélt növesztett. Feltételezések szerint a példány nem vesz részt a tankok megtámadásában, inkább felderítő szerepel tölt be, a páncélt a tankok élősködői ellen növesztette.

Páncélt növeztett ukrán traktor

Páncélt növeztett ukrán traktor

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin