3. Fejezet – Élet a pozitív KI-vel

Változtassunk magunk körül mindent pozitívra

Mind a pozitív, mind a negatív gondolkodás befolyásol gyakorlatilag mindent. Például, valaki látja néhány barátját beszélgetni. A pozitív beállítódású embernek nem jut erről eszébe semmi különös. A negatív beállítódású azonban rögtön arra gondol, hogy róla beszélgetnek, a háta mögött. Ha túl sokszor gondolkodik hasonlóan, a negatív beállítódású ember gondolatai egyre negatívabbak lesznek.

Fontos észrevenni, hogy a fizikával ellentétben, a szellem esetében a pozitív a pozitívat vonzza, a negatív pedig a negatívat. A negatív gondolkodású ember negatívan gondolkodik, és mindent negatívra változtat maga körül. Mivel a negatív negatívot vonz, ezért ha valami rosszra fordul, minden rossznak látszik. Ha összeveszünk a feleségünkkel, amikor reggel elindulunk otthonról, az egész napunk rossz lesz.

Ha egy rossz hangulatú ember belép egy társaságba, ahol négyen-öten vidáman beszélgetnek, mindannyian el fognak hallgatni és nyomottá válnak, mert egy ember negatív kisugárzása elég ahhoz, hogy maga körül mindent negatívra változtasson. Ezzel ellentétben, ha valakinek a KI-je pozitív, gondolatai, cselekedetei és körülötte minden pozitívvá válik. Vagyis, ha mi magunk pozitívak vagyunk, akkor minden sikerülni fog. Még ha nehéz helyzetbe is kerülünk, nyugodtak tudunk maradni. A pozitív hozzáállás pozitívumokat vonz, minden a jó kerékvágásba kerül.

„A boldogság nevető kapun keresztül érkezik” – tartja a japán mondás: a nevetés pozitív KI, a mondás is azt fejezi ki, hogy a pozitív pozitívat vonz. Az erőteljesen pozitív természetű ember életet képes költöztetni egy párfős beszélgető csoportba, mert erőteljes pozitív energiái képesek pozitívvá változtatni környezetét.

„Bátor generálisnak nincsenek gyáva katonái” – tartja egy másik mondás, mert bátorsága bátorságot önt embereibe is. Másrészről a gyáva generális gyávasággal fertőzi meg még bátor katonáit is.

Ha nem csak magunkat egyedül, hanem a világot és a társadalmat is fényesebbé szeretnénk tenni, egyénenként kell fejlesztenünk saját pozitív tulajdonságainkat, és velük mindent pozitívvá változtatni magunk körül.

Legyünk pozitívak minden körülmények között

Aki beteg, általában negatív; a negatív ember pedig hajlamos más negatív emberek társaságát keresni: „Te is beteg vagy? Nekem ez a betegségem, nehéz dolog betegnek lenni, ugye?” Ez az a módszer, ahogy sikerül magát egyre negatívabbá változtatnia. És minél negatívabb, annál inkább kellene pozitív emberek társaságát keresnie. Egy kórházban a legtöbb ember negatív; ilyen körülmények között még egy egészséges ember is könnyen negatívvá válhat anélkül, hogy észrevenné. Megelőzésképpen ki kell terjeszteni a KI-t.

Tegyük fel, hogy az Ön főnöke, vagy tanítója megdorgálja Önt. Fogadhatja ezt pozitívan vagy negatívan; fel kell ismernie, hogy valamit helytelenül csinált, ezért kapta a figyelmeztetést. Ha jó szándékkal fogadja a dorgálást, és kijavítja a hibáját, a legközelebbi szidás okafogyottá válván, nem következik be. Később, ha főnöke, vagy tanítója másért megdorgálja, használhatja pozitív KI-jét, hogy kijavítsa amit kell.

Nem szabad túl sokat törődni az esettel, nem kell lehangolódni. Aki leszidja Önt, szimpatizálni fog az Ön pozitív KI-jével, és anélkül, hogy tudna róla, az ő KI-je is pozitívvá válik. Nem akar már dühös lenni, és ha tízszer is találna okot a szidásra, mégis csak egyszer-kétszer fogja megtenni. Nem szabad negatívvá válni, megharagudni és neheztelni arra, aki ledorongolja az embert. Aki nyavalyog, és úgy néz ki, mint aki mindjárt könnyekben tör ki, annak negatív hozzáállása átszáll a másikra is, és még haragosabbá válik, mint azelőtt volt; a végén még többször szidja le beosztottját, mint tulajdonképpen szándékában állt.

KI edzéseinken mindig gyakoroljuk a KI kiterjesztését; mivel mindig pozitív KI-vel gyakorlunk, az edzőterem is pozitív KI-vel telik meg. Aki nem érezte jól magát, vagy tényleg túl beteg volt ahhoz, hogy gyakoroljon, át tudja alakítani negatív KI-jét pozitívvá – csak azzal, hogy belép az edzőterembe és figyel, átáramoltatva magán a terem bőséges pozitív KI-jét.

Aki nem vesz részt aktívan a gyakorlásban, és akinek KI-je negatív, úgy találhatja, hogy borzasztóan nehéz pozitívvá változtatni. Megkönnyítheti a dolgát, ha nagyszámú pozitív KI-vel rendelkező ember segít neki.

Amikor jól mennek a dolgok, mindenki könnyen pozitív tud maradni. Meg kell tanítani magunkat arra, hogyan váltsunk negatívról pozitívra, ha a dolgok kedvezőtlenül alakulnak. Mivel a pozitív pozitívat vonz, a pozitív hozzáállás pozitív végkifejlethez vezet.

Saját KI-nk kölcsönhatásban van az univerzum KI-jével. Ha annyira kiterjesztjük KI-nket, amennyire csak lehetséges, továbbfejleszthetjük ezt a kölcsönhatást. Annyira kiterjeszthetjük a KI-t, amennyire csak akarjuk, hiszen a forrás kimeríthetetlen.

Ha pozitívvá változtattuk KI-nket, nem állhatunk meg; terjeszteni kell az emberek között. Ha megtesszük, ami tőlünk telik, vagyis mindenki megerősíti saját fényét, erőfeszítéseink eredményeként kivilágosodhat az egész világ.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *