6. Fejezet – Természetesen és egészségesen

Étkezzünk hálásan az univerzumnak

Egészségünk fenntartásához ennünk kell. A modern ember az alváshoz hasonlóan, az étkezésre is kevesebb gondot fordít. A jó hozzávalók, a kiegyensúlyozott étrend, és a főzési eljárások mind-mind fontosak. Ezeknél is fontosabb azonban evés közben a KI felvétele.

Él minden, nem csak az állatok, hanem a fák, a fűszálak, minden ami a természetben körülvesz. Életünket ezen élő dolgok elfogyasztásával tudjuk fenntartani. Ha ezt megértjük, minden étkezés előtt hálát kell adnunk az univerzumnak.

Ennek ellenére a legtöbb ember elfeledkezik erről az igazságról, és csak az evésre gondol. Van, aki nagy mennyiségű ételt rendel egy gyorsbüfében, de nem eszi meg mind. Ha belegondolunk abba, hogy pénzt adnak ki azért, hogy kidobják az ételt, nem túlzás kimondanunk, hogy az ételhez való hozzáállásuk figyelmen kívül hagyja az univerzális alapelveket.

Evés közben a legfontosabb KI-t küldeni az ételnek. Ha így teszünk, elfogadjuk az univerzumot és az ételt. Tudatunkat tisztán használva szervezetünk jól fel tudja dolgozni az élelmet; jobban be tudjuk fogadni és élvezni az ételt. Ha kiterjesztjük a KI-t, az étel ízét is jobban érezzük.

Látni embereket, akik evés közben olvasnak: tudatuk az olvasott szövegre irányul, így nem küldenek KI-t az ételnek. Az ilyen emberek nem érzékelik az ízeket teljes egészében, azt sem érzik, ettek-e, vagy nem.

Ebben az állapotban nem lehet hálát érezni sem az univerzum, sem a szakács iránt. Ilyenkor eltávolodunk a KI-től, nem tudunk az univerzum KI-jéhez kapcsolódni, elvész a tudat és a test összhangja.

Napjainkban számos ételkiegészítő (majonéz, ketchup, stb. – a ford.) létezik; úgy gondolom, ezek előtérbe kerülésének egyik oka, hogy az emberek elveszítették bizalmukat az ételekben. Nem csak a bizalomhiány játszik közre, hanem az élelem természete megértésének hiánya is.

A test és a tudat egészségének megtartásához alapvető az evés. Ha ezt az univerzum iránti hálával tesszük, segít az univerzum KI-jét a testünkbe fogadnunk.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *