Monostory.hu

A szerzőről

Koichi Tohei Tokio Shitaya kerületében született, 1920-ban. Hároméves korában visszaköltöztették szülei korábbi lakóhelyére, Tochigi prefektúrába. Gyenge gyerek volt, az orvosok rendszeres páciense, apja folyton aggódott miatta. Hogy megerősítse, apja judót kezdett tanítani neki; 14 éves korára elnyerte a fekete övet. Két évvel később beiratkozott a Keio Egyetemre, a judo edzéseket ott sem hagyta abba. Csak akkor kényszerült egy év kihagyásra, amikor mellhártyagyulladása erre kényszerítette; felépülése alatt számos könyvet olvasott. Komoly önvizsgálatba kezdett, és arra a következtetésre jutott, hogy elméje túl gyenge. Miután felgyógyult betegségéből, Zen és Misogi légzést kezdett gyakorolni.

Mire 19 éves lett, Ueshiba Morihei tanítványaként kezdett aikidót gyakorolni, 1969-ben elnyerte a legmagasabb fokozatot, O Sensei Ueshiba Morihei a 10. dant adományozta számára.

Koichi Tohei 23 éves korában, nem sokkal az egyetem elvégzése után bevonult a hadseregbe. Szakaszvezetőként négy évre Kínába vezényelték, ahol hamar rájött, hogy ha a harctéren valakinek a figyelme akár egy pillanatra is kihagy, az a halálát jelentheti. Ezt figyelembe véve úgy döntött, hogy rendszeresen gyakorolja a KI légzést; e gyakorlatok segítségével mesterévé vált az egyetlen pont megtartásának. Előfordult olyan eset, amikor a KI légzés ellenére légzése nem csillapodott úgy mint máskor; hamar rájött, hogy ez azért van, mert a közelben ellenséges katonák rejtőzködnek.

A háború után ismét a Zen, a Misogi és az aikido gyakorlása felé fordult. Tenpu Nakamura tanítványaként mesteri szinten sajátította el a „szellem mozgatja a testet” alapelvet, amely később saját tanításainak alapkövévé vált.

1971-ben a KI használatának elterjesztésére megalapította a KI társaságot.

Share

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin