Monostory.hu

Bevezetés

Az emberiség egy az univerzummal

Először is, gondolkodjunk együtt. Honnan származunk? Kézenfekvő válasz, hogy édesanyánk petesejtjét megtermékenyítette édesapánk spermája.
Rendben, de honnan származik a petesejt és a sperma?

Először azt kell megértenünk, mi volt az eredete az emberiségnek. Nem csak az emberiségnek, hanem mindennek van eredete. Mindennek, aminek formája van, eredete is van. Például, a Nap ott ragyog fölöttünk, de tüzének kellett, hogy legyen eredete; valamikor kezdődnie kellett. Kellett, hogy legyen tűz, mielőtt a tűz meggyulladt. Ha visszakövetjük minden létező történetét, rá kell hogy jöjjünk: minden valami láthatatlanból származik.

A Zen világában ezt Mu-nak nevezik, de ez nem egyszerűen a semmit jelenti, hanem valami olyasmit, hogy „nincs semmi, de valami mégis létezik”. Ha követjük a gondolatmenetet, eljutunk oda, hogy szellemünk, testünk, a nap, a föld, a csillagok, az állatok és növények mind valami láthatatlanból származnak.

Vagyis, minden végtelenül apró részecskékből származik. A KI a végtelenül apró részecskék végtelen gyűjteménye. Matematikailag megközelítve, a matematika alapegysége az egyes szám. A föld egy. A kavics egy. Ha kettéosztjuk, ami megmarad, az is egy. Ha végtelen sokáig osztjuk kétfelé, akkor sem lesz soha nulla. Ha az egy létezik, a fele is létezik. A KI a végtelenül apró részecskék végtelen gyűjteménye. Ily módon a nap, a csillagok, a föld, a növények, állatok, az emberi szellem és test mind az univerzum Ki-jéből születtek. A KI az Univerzum lényege; folyamatos kölcsönhatásának következménye formálta az univerzumot. És az Univerzum létrejött.

Mind egyek vagyunk az Univerzummal. Életünk része az Univerzum létének.

Lélegezzük be az Univerzum KI-jét

Életünk olyan, mint az a víz, amelyet tenyerünkbe merünk a tengerből; „Én”-nek nevezzük. Ugyanúgy, mint ahogy a tengerből kimert vizet „miénk”-nek mondjuk, csak azért, mert a tenyerünkben tartjuk. Ám a víz szemszögéből nézve ő a tenger része.

Ha széttárjuk ujjainkat, a víz visszafolyik a tengerbe; még ha kezünkben is tartjuk egy részét, akkor is a tengerhez tartozik. Ha nem engedjük vissza a tengerbe, ahova tartozik, megposhad.

Életünk része az Univerzum testünk húsába zárt KI-jének. Bár saját szemszögünkből „én”-nek nevezzük, életünk tulajdonképpen az univerzum KI-je. Bár a KI ránk eső része be van zárva testünkbe, akkor is cselekvő része az univerzuménak. Amikor lélegzünk, belélegezzük az univerzum KI-jét, és az szétárad testünkben. Mikor az univerzum KI-je és a miénk akadály nélkül egyesül, akkor egészségesek és vidámak vagyunk.

Harmóniában élünk az Univerzummal, és ez a harmónia azt jelenti, hogy kapcsolatban vagyunk az Univerzum KI-jével. A légzés nagyon fontos ahhoz, hogy megtartsuk ezt a harmóniát; hogy belélegezzük az Univerzum KI-jét. A KI légzés arról szól, hogyan aktiváljuk és cseréljük magunkban az Univerzum KI-jét. A legjobb módja annak, hogy megerősítsük életerőnket, és megtartsuk egészségünket.

Share

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin