Monostory.hu

Levél a kamarának

Bejegyezve: | 2013. 03. 25. | Comments Off on Levél a kamarának

Most, hogy a bitó árnyékában állok,
a parlament eszéhez apellálok.
Mert jogában áll minden féregnek, dögnek
védekezni ha életére törnek,
a kutya vonít, a kígyó sziszeg,
a farkas üvölt, s ebben a hideg,
tetves ketrecben ahová bezártak:
csak én, csak én fogjam be a pofámat?

(Francois Villon: Ballada a parlamenthez)

Kedves Kamara!

Szívesen írnám, hogy Tisztelt Kamara, de nem akarok hazudni. Levelem apropója, hogy ismét megkaptam szívhez szóló levelüket, amelyben emlékeztetnek, hogy ne felejtsem el befizetni a kamarai hozzájárulást. Mily kedves megnevezése a sápnak! Mily könnyen szerzett pénz a kamarának! A szívélyességnek ezzel vége szakad, hisz rögtön fenyegetőzni kezdenek:

A meg nem fizetett kamarai hozzájárulás köztartozás, amelyet az állami adóhatóság adók módjára hajt be. A kamarai hozzájárulás behajtása érdekében a gazdasági kamara akkor is megkeresheti az állami adóhatóságot, ha a tartozás a 10 000 forintot nem haladja meg, de eléri az 5000 forintot.

Na kérem szépen:

Ha Önök egy tisztességes kamara lennének, betartanák az Önök által a fizetés tárgyában szívesen hivatkozott kamarai törvény 3.§ (2) bekezdését:

A gazdasági kamarák feladata, hogy e törvénynek, más jogszabályoknak és alapszabályuknak megfelelően, önkormányzaton alapuló működésükkel előmozdítsák a gazdaság fejlődését és szerveződését, a piaci magatartás tisztességét, a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesülését.

(Kiemelés tőlem)

Ha Önök tisztességes kamara lennének, kézzel-lábbal tiltakoztak volna a kötelező kamarai regisztráció ellen, mert

  1. ez az Önök számára felesleges adminisztrációt jelent (a nyilvántartandó adatokat legalább tizenöt állami szerv már regisztrálta),
  2. a vállalkozások számára plusz terhet jelent,
  3. a vállalkozások számára semmilyen előnyt nem jelent, semmilyen haszonnal nem jár,

vagyis az Önök által lelkesen beszedett kamarai sáp csak a büdzséjük hízlalására alkalmas.

Ha Önök tisztességes kamara lennének, testre szabott szolgáltatásokkal igyekeznének vonzóvá tenni a kamarai tagságot és nem tapsikolnának a kötelező regisztrációnak.

De nem – Önök nem tisztességes kamara, csak a markukat tartják az évi ötezer forintért. A júdáspénzért, amiért elárulták a vállalkozókat. A sarcért, amiért semmi érdemlegeset nem tesznek. Hány társas vállalkozással és egyéni vállalkozóval is kell felszorozni ezt az összeget?

Valamit mégis tesznek: adatbázist építenik, de vajon kinek a hasznára? A regisztráció során le akarták nyúlni azokat az adataimat is, amikhez a törvény szerint semmi közük. Ha nem olvasok utána, meg is adtam volna – hiszen internetes regisztrációs űrlapjukon kötelezően kitöltendő mezőként vannak megjelölve…

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin