Monostory.hu

Ezért ne parkolj megszokásból!

Bejegyezve: | 2019. 05. 26. | Comments Off on Ezért ne parkolj megszokásból!

A Műegyetem rakpart Szent Gellért tér felőli végén, a két közlekedési irányt elválasztó parkolóhelyeken az első négy aszfaltjára nemrég felirat került.

Műegyetem rakpart

“Mobilitási pont” – hirdeti a felfestés. Mi a hóhér az a mobilitási pont? – kérdeztem magamtól, amikor leparkolva megláttam. Aztán az ismerőseimtől is, de ők is csak a vállukat vonogatták. Mindenesetre nyitott szemmel vezet az ember gyereke, ezért feltűnt, hogy a szomszéd parkolóhelyen álló autón kerékbilincs ékeskedik.

Kerékbilincs és mobilitási pont

Gyanús is lett, hát visszatolattam, és kerestem másik helyet. Gyalog visszasétálva a Gellért térig, és jobban körülnézve feltűnt, hogy jó magasra tolva, a közút kezelője kirakott egy megállni tilos táblát, rajta kivételként megjelölve az autómegosztókhoz tartozó járműveket. 4x.

Mobilitási pont - megállni tilos!

A tábla elhelyezése profira vall. A zebrához közeledő autósok néznek jobbra, balra, hogy jön-e gyalogos, néznek előre, már keresik a kincset érő szabad parkolóhelyet. Fölfelé nem néznek, mert miért is. És besétálnak a csapdába, az aszfaltra festett felirat nem mond nekik sem semmit.

Az éber kerékbilincselő brigád meg lesben áll, alig várja, hogy az autós elhagyja a fedélzetet. Jönnek, bilincselnek.

Ezzel lehetetlenné teszik, hogy az autós elmenjen onnan. és az autómegosztós használja a parkolóhelyet.

Mindegy, csak bevétel legyen…

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin