Ezért ne parkolj megszokásból!

A Műegyetem rakpart Szent Gellért tér felőli végén, a két közlekedési irányt elválasztó parkolóhelyeken az első négy aszfaltjára nemrég felirat került.

Műegyetem rakpart

“Mobilitási pont” – hirdeti a felfestés. Mi a hóhér az a mobilitási pont? – kérdeztem magamtól, amikor leparkolva megláttam. Aztán az ismerőseimtől is, de ők is csak a vállukat vonogatták. Mindenesetre nyitott szemmel vezet az ember gyereke, ezért feltűnt, hogy a szomszéd parkolóhelyen álló autón kerékbilincs ékeskedik.

Kerékbilincs és mobilitási pont

Gyanús is lett, hát visszatolattam, és kerestem másik helyet. Gyalog visszasétálva a Gellért térig, és jobban körülnézve feltűnt, hogy jó magasra tolva, a közút kezelője kirakott egy megállni tilos táblát, rajta kivételként megjelölve az autómegosztókhoz tartozó járműveket. 4x.

Mobilitási pont - megállni tilos!

A tábla elhelyezése profira vall. A zebrához közeledő autósok néznek jobbra, balra, hogy jön-e gyalogos, néznek előre, már keresik a kincset érő szabad parkolóhelyet. Fölfelé nem néznek, mert miért is. És besétálnak a csapdába, az aszfaltra festett felirat nem mond nekik sem semmit.

Az éber kerékbilincselő brigád meg lesben áll, alig várja, hogy az autós elhagyja a fedélzetet. Jönnek, bilincselnek.

Ezzel lehetetlenné teszik, hogy az autós elmenjen onnan. és az autómegosztós használja a parkolóhelyet.

Mindegy, csak bevétel legyen…

Share

Comments are closed.