Monostory.hu

Új buszvégállomás Tatabányán

Bejegyezve: | 2007. 04. 25. | Comments Off on Új buszvégállomás Tatabányán

Bár április 30-ára tervezték Tatabánya új autóbusz végállomásának átadását, ma még nem lehet tudni, hogy az utasok mikor vehetik birtokba a létesítményt.

Az eredeti tervek szerint április 30-án adnák át Komárom-Esztergom megye székhelyén az újonnan épült Vértes Centert, és a létesítményhez szervesen kapcsolódó új autóbusz állomást. Azonban, mint azt a Vértes Volán képviseletében Hitch György elmondta, a bevásárlóközpont átadásának késése miatt az autóbusz pályaudvart is csak később vehetik használatba.

A 29 kocsiállásos új pályaudvar részben az üzletközpont alatt, részben a szabadban helyezkedik el; a külső állásoknál féltető védi majd az utasokat.

A rendelkezésre álló hely szűkössége miatt a forduló szerint 20 percnél hosszabb ideig várakozó autóbuszokat a mintegy három kilométer távolságra levő Rákóczi úti telephelyre irányítják. Ez a kényszermegoldás nehéz feladat elé állítja a járattervezőket is, ugyanis az ő feladatuk a várakozási idők minimalizálása

Az új buszpályaudvar kialakításával a helyközi, távolsági, és a helyi járatok is a vasútállomás melletti végállomásról fognak indulni és oda is érkeznek, ami érezhető utazási komfortnövekedést jelent. Mivel a jelenlegi – újvárosiként ismert – autóbusz pályaudvar megszűnik, így szükségessé válik tatabányai helyi közlekedés vonalhálózatának módosítása is. A vonalhálózat módosításával a helyi járatok menetrendjét is teljes egészében újratervezik; a helyközi járatok esetében csak apróbb korrekciókat hajtanak végre.

A Vértes Volán nyílt egyfordulós pályázat formájában kívánja értékesíteni a jelenlegi buszvégállomás területét. A 17000 négyzetméteres, két helyrajzi számon bejegyzett ingatlanra május 8-ig lehet pályázatot benyújtani.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 8. számában

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin