Monostory.hu

Nincs itt semmiféle válság!

Bejegyezve: | 2009. 10. 05. | 3 megjegyzés

Napokig hevert az asztalomon a szórólap, műanyag nyílászárókat hirdettek rajta. Aztán a huzat a földre fújta és megfordította. A hátulján hőszigetelt bejárati ajtót hirdettek.

Mivel annak – így az építkezés közepén – még híján vagyunk, alaposabban megnéztem:

FÉM BIZTONSÁGI AJTÓ BEÉPÍTÉSSEL

85.000.- Ft.

Tetszett a műszaki tartalom, meg az ár is, hát felhívtam a szórólapon szereplő telefonszámot.
Perceken belül kiderült, hogy bár az ajtó hőszigetelt, tehát alkalmas arra, hogy elválassza a külvilág ridegségét a ház meghitt melegétől, de a felületkezelés nem UV-álló. Persze + 15.000 jó magyar forintért kap olyan bevonatot, ami ellenáll a gonosz sugaraknak.
Ja, az ár a beépítést tartalmazza ugyan, de a kiszállítást nem, tehát fizessek még ötezer pénzt. Összeadva az ajánlat részleteit, már 105.000 forintnál tartunk. Mondom az úrnak a telefon túlvégén:
– Ennyiért már bárhol kapok hasonló minőségű bejárati ajtót.
– Akkor vegye meg ott – hangzott a magabiztos válasz.
LOL! Ezt nevezem önbizalomnak! Ha az ügyfél alkudni akar, elhajtjuk valahová. Biza, a kuncsaft el is megy.
A post címéhez visszakanyarodva: Nincs itt semmiféle válság! Ahol válság van, ott az iparos, szolgáltató – vulgáris kifejezéssel élve – kinyalja a potenciális ügyfél seggét, hogy üzletet szerezzen. Ez itten meg elhajtja…

Share

Megjegyzések

3 megjegyzés to “Nincs itt semmiféle válság!”

 1. kobayaschi
  2009. 10. 06. @ 6:55

  Szasz!

  Mi folyamatosan felújítottunk a “válság” alatt. Hát mit mondjak volt olyan, hogy vezetéket nem lehetett venni csak 100 métert, mert senki sem volt hajlandó levágni 2 métert…

 2. monostory
  2009. 10. 06. @ 14:23

  A kelenföldi lángosos hozzáfűzése:
  A válság előtt ugyanannyian vettek nálam lángost, mint most.
  :)

 3. Antal Dániel
  2009. 10. 18. @ 21:31

  Magyarországon a válság lassan szivárog át a tapasztalatból a tanulságba: attól, hogy válság van, nem biztos, hogy valaki jobban végzi a munkáját.

  Ami viszont a szakmunkásokat illeti, ebből már egy évtizede olyan hiány van, hogy aligha hiszem, hogy náluk a kereslet visszaesése jelentkezett volna, eddig sem győzték kínálattal. Szóval nem mindenhol lehet alkudni egy válságban.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin