Monostory.hu

Bevételi forrás

Bejegyezve: | 2010. 01. 11. | Comments Off on Bevételi forrás

A Magyar Államasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság és leányai számos módszert találtak ki arra, hogy milyen jogcímeken szedjenek be pénzt utasaiktól. Édesanya legutóbbi ötlete azonban az összes eddigit felülmúlja.

Jónéhány vasútbarát tölti szabadidejét állomások, vonatok fényképezésével. Közülük sokan tartottak eddig is a MÁV által kiadott Belépési és felvételkészítési engedélyt zsebükben. A vasúttársaság azonban 2010. január l-jétől több változtatást vezetett be az engedélyek kiadásával kapcsolatban.

Az engedélyek kiállítása az előző évek gyakorlatától eltérően nem lesz ingyenes, 1.000,- Ft + ÁFA összeget, összesen 1.250,- Ft-ot számolunk fel.

Ezt még nagy nehezen meg lehet érteni, valamiből meg kell élnie a cégnek…

Vannak azonban a társaság honlapján közzétett információban érdekesebb részek is.

A 18 éven aluli személyek számára csak kísérővel való tartózkodás esetén adható ki az engedély.

Tekintsünk el a mondat szerencsétlen fogalmazástól, próbáljuk úgy értelmezni, ahogy fogalmazója vélhetően szeretné: A 18 éven aluli engedély-birtokos csak  kísérővel tartózkodhat az utasok számára megnyitott területen; magyarán ha van engedélye, akkor reggel nem mehet egyedül iskolába vonattal. Ha nincs engedélye, akkor minden további nélkül egyedül mászkálhat a peronon…

Ismételten felhívjuk a Tisztelt Vasútbarátok figyelmét, hogy a MÁV Zrt. területére kiadott belépési és felvételkészítési engedélyek kizárólag az utasok számára megnyitott területekre érvényesek. Az engedély birtokában üzemi területekre belépni, felvételt készíteni nem lehet.

Térjünk vissza az előző gondolathoz: valamiből meg kell élnie a cégnek. De hogy azért kér pénzt a MÁV, amit egyébként is szabad?

MÁV anyu! Komolyan gondoltad?

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin