Monostory.hu

UIC statisztika

Bejegyezve: | 2007. 11. 07. | Comments Off on UIC statisztika

Az UIC nyilvánosságra hozta a 2007 első félévére vonatkozó statisztikai elemzését. Európában a vasúti teherszállítás volumene Európában 7%-kal emelkedett. A nemzetközi forgalomban, amely az összes teherszállításban 50,8%-át adja, szintén növekedés következett be. A személyszállítás eredményei is enyhe emelkedést mutatnak, a bővülés itt 1,9%-os volt.

Az UIC szeptember végén tette közzé európai tagjairól szóló, az idei év első félévét értékelő statisztikai jelentését. A jelentés nem veszi figyelembe azokat az újonnan a piacra lépő operátorokat, amelyek nem tagjai a szervezetnek, így a szektor általános trendje még annál is biztatóbb képet mutat, mint amit a statisztikai jelentés kifejt.

A statisztika a személyszállítás 2006 első félévéhez képest enyhe – 1,1%-os – utaskilométer növekedést mutat. 29 vasúttársaság jelentett utasszám-növekedést, míg kilencnek csökkenésről kellett számot adnia. Ha az eredményekből kiemeljük az orosz vasút teljesítményét, az európai személyszállítás 1,9%-os növekedést mutat. Hasonlóan kedvező képet látunk, ha nem az utaskilométer mutatót nézzük, hanem a ténylegesen elszállított utasok számát: a növekedés 2,6%.

Ami a teherforgalmat illeti, a tonnakilométerben mért növekedés 7% a teljes európai területre vetítve. Az orosz vasút 9%-os bővülésről számolt be.

A teherszállítási piac helyzete társaságonként változó képet mutat: közülük 25 számolt be növekedésről, míg 14 csökkenő teljesítményt mutatott ki.

A maga 6,1%-os bővülésével a nemzetközi teherszállítás fellendülőben van; elegytonna-kilométerben mérve az összes vasúti teherszállításnak 50,8%-át adja, szemben a múlt év első félévének 48,9%-os részesedésével.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 22. számában

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin