Képszerkesztés online

Egy korábbi posztban bemutatott online képszerkesztő nagy sikert aratott, így közzéteszek egy másik ingyenes, böngészőben használható segédeszközt.A Flickrbe is beépülő, és a MySpace, Picasa, Facebook, Webs, Webshots, Photobucket webes alkalmazásokkal is együttműködő Picnik regisztráció nélkül is használható. Persze, saját számítógépünk háttértérjáról is tölthetünk fel szerkesztendő képet.

Kezdők, és elszántak számára kézenfekvő az Auto fix funkció használata, amellyel a Picnik megpróbálja belőni a fénykép megfelelő fényerejét és kontrasztját.

A képet magunk is szerkeszthetjük: elforgathatjuk, kivághatjuk (crop), átméretezhetjük, finomhangolhatjuk fényerejét, kontrasztját. Állíthatjuk az egyes színek telítettségét, megtaláljuk a körvonalak élesítésére szolgáló sharpen hatást, és eltüntethetjük a vörös szemeket is.

Ennyit a felhasználói felületről. Flickrről megnyitva a beépülőt, meg voltam vele elégedve, azonban számítógépről képet feltöltve az alkalmazás lefagyott, mint a Window$. Ezzel szemben a Facebookhoz vígan csatlakozott, felismerte a különböző galériákat, betöltötte a kívánt képet, és elvégezte a kívánt műveletet. Sőt, a szerkesztett kép saját gépre mentése is sikerült – gond nélkül.

Egy próbát megért

Share