Monostory.hu

Ingyenes nyelvleckék

Bejegyezve: | 2009. 09. 19. | Comments Off on Ingyenes nyelvleckék

Ha új nyelvet akarunk tanulni, vagy egy már úgy-ahogy ismert nyelvben akarunk elmélyedni, számos ingyenes online erőforrás segíthet. Jónéhány iskola – köztük az MIT, a Carnegie Mellon, vagy a Utah State University – kínál térítésmentes online nyelvi kurzust. Ingyenes nyelvleckék találhatóak a BBC webhelyén is, továbbá számtalan egyéb helyen a weben. A következőkben néhány ingyenes, online nyelvoktató anyagot kínáló webhelyet válogattam össze.
Massachusetts Institute of Technology – A Massachusetts Institute of Technology hatvannál is több idegen nyelvi kurzust kínál, többek között spanyol, kínai, német és japán nyelven.

Open University – Az Open University élő nyelvek osztálya spanyol, német, angol és francia nyelvek tanulásához kínál tananyagokat kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Utah State University – A Utah State University ingyenes nyelvtanfolyamokat kínál; a Kínai I és Kínai II közülük különösen népsszerű.

Carnegie Mellon University – A Carnegie Mellon egyetemen folyó Open Learning kezdeményezés két kezdő francia nyelvtanfolyamot indít. A video alapú kurzusokhoz feladatok és tanulást segítő kiegészítő anyagok tartoznak.

BBC – A BBC 36 nyelven kínál video és audio tanfolyamokat. A kurzusokhoz nyelvi tesztek, tippek és kifejezésgyűjtemények tartoznak.

FSI Language Courses – A Foreign Service Institute által fejlesztett és karbantartott nyelvi kurzusokon 38 nyelvet tanulhatunk; a hanganyagok MP3 formátumban állnak rendelkezésre.

eLanguageSchool – Az egyik legnagyobb több nyelvet oktató nyelviskola a weben, 10 nyelven indít tanfolyamokat. A témakörök az alapoktól kezdve vezetnek végig a nyelvtanon, kifejezéseken – gyakorlási lehetőséget is kínálva.

Open Culture – A webhely 37 nyelv gyakorlásához kínál podcasteket. A podcastek meghallgathatók online, vagy MP3 formátumban letölthetők. Az Open Culture ezen kívül szintén MP3 formátumú magyarázó szövegeket is kínál.

Word2Word – A Word2Word tulajdonképpen linkgyűjtemény; amiért mégis itt a helye, az a tematika. Több száz ingyenes, nyelvtanulást segítő oldalra mutató linket gyűjtöttek össze – 119 nyelv gyakorlásához-tanulásához találunk hivatkozásokat.

Livemocha – A Livemocha az ingyenes tanfolyamok mellett több mint 160 órányi hanganyagot, és anyanyelvi tanároktól származó tanácsokat kínál.

Internet Polyglot – Az Internet Polyglot több mint 20 nyelv tanulásához kínál ingyenes leckéket és eszközöket. A webhelyen a nyelvet tanulók felhasználók által készített leckéket találnak, kiegészítve a trükkösebb szavak megjegyzéséhez használható ötletekkel.

LifeClever – A LifeClever is linkeket kínál, méghozzá iTunesre optimalizált nyelvi anyagok letöltéséhez. A 926 elérhető kurzus meghallgatásához a podcastek, nyelvi anyagok között iTunes-el böngészhetünk.

Free Language – A Free Language számos különböző ingyenes nyelvi anyagot kínál a tanulni vágyók számára. Találhatunk komplett leckééket, podcasteket, audio és video anyagokat, cikkeket is.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin