A vasúti szektor találkozója Budapesten

Az Egyesült Királyságban működő Railway Industry Association (RIA) és a UK Trade & Investment – ez utóbbi a brit kormány háttérintézménye – a vasúti szektort érintő kereskedelmi missziót tervez Budapesten.


A rendezvényt március 8. és 12. között tartják meg, a budapesti Brit Nagykövetség támogatásával. A találkozó nemcsak a szigetországbeli cégek számára jelent lehetőséget a bemutatkozásra, technológiájuk bemutatására, hanem a magyar vasúti szektor résztvevői számára is alkalmat nyújt a legjobb gyakorlat és tapasztalatok megismerésére.

A magyar vasúti szektor résztvevői közül bizonyosan ott lesz a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. és a Budapesti Közlekedési Zrt. A háromnapos program részeként a résztvevők megismerhetik többek között egymás stratégiáját, szabályozásait, toborzási modelljeit. A konzultációk során lehetőség nyílik eszmecserére a vállalati szervezeti felépítésekről, az elővárosi közlekedés szervezéséről, a PPP projektekről, illetve a vasúti járművek lízingjéről.

A második konzultációs körben a technikai részletek kerülnek előtérbe: tervezés és építés, felsővezetéki rendszerek, metrók és villamosok, járműkarbantartás, hozzáférhetőség, anyagok és technológia.

A fent felsorolt témakörök nagyjából tükrözik a két ország vasúti ipara közötti átfedéseket, de az előzetes programtervtől eltérően más, érdeklődésre számot tartó kérdések is előtérbe kerülhetnek.

Share