Monostory.hu

Nagysebességű vasútvonal eladó

Bejegyezve: | 2007. 11. 11. | Comments Off on Nagysebességű vasútvonal eladó

Az Egysült Királyság első, London és a Csatorna alagút közötti zárt nyomvonalú nagysebességű vasútvonalát a brit kormányzat árverésre kívánja bocsátani – adta hírül a Financial Times.

Rob Holden, a London & Continental Railways (LCR) vezérigazgatója jelentette be, hogy árverésen értékesítik a 110km hosszúságú, Londont és a Csatorna alagutat összekötő High Speed One vonalat. A vonal eladása része az LCR részeire bontásának. A vasúttársaság jelenleg nyílt részvénytársasági formában működik, bár tavaly döntés született állami tulajdonba vételéről.

A brit közlekedési minisztérium tavalyi bejelentése szerint az LCR jövőjéről a vonal második részének (Ebbsfleet – St Pancras International) megépülése után döntenek. A vonalrészt november 14-én adják át a forgalomnak.

Az LCR aukciója magas labdát jelent a vasútvonal jelenlegi üzemeltetője, a Network Rail – a brit pályavasút – számára is, amely komoly érdeklődést mutat a megvásárlása iránt. Ha valóban részt vesz az árverésen, pénzügyi befektetőkkel és infrastruktúra alapkezelőkkel kell megküzdenie.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin