Monostory.hu

Működtetés ÁME

Bejegyezve: | 2010. 05. 08. | 1 megjegyzés

A márciusban megjelent öt ÁME közül a vasútvállalatok számára a legtöbb feladatot adó. A 18/2010 (III.12) KHEM rendelet a transzeurópai hagyományos vasúti rendszer üzemeltetési és forgalomirányítási alrendszerével kapcsolatos rendelkezéseket tartalmaz.

A vasúttársaságoknak dokumentumgyűjteményt kell összeállítaniuk a mozdonyszemélyzet és a vonatok előkészítését végző személyzetük számára, míg a pályaüzemeltetőknek a dokumentumok gyűjteményét a biztonságkritikus munkakört betöltő munkavállalóik számára kell elkészíteniük.

A mozdonyszemélyzet számára összeállított dokumentumgyűjteménynek tartalmaznia kell egy Útvonalkönyvet is, amelyben a pálya adatai grafikusan vannak ábrázolva. Össze kell állítani a kommunikációs eljárások kézikönyvét is, mind normál üzem, mind üzemzavar és vészhelyzet esetére.

Egy bejegyzésbe nem fér el valamennyi változás és újdonság; az ÁME tartalmáról és alkalmazásáról a KompLEx TrenIng Kft. szakmai továbbképzést szervez. Információk az info@komplextrening.eu e-mail címen kérhetők.

[Update]

Július 31. óta az Útvonalkönyvnek Magyarországon saját domainje is van, a részletes információk elérhetők a http://utvonalkonyv.hu címen.

Share

Megjegyzések

Egy megjegyzés to “Működtetés ÁME”

  1. Tweets that mention Működtetés ÁME : Monostory.hu -- Topsy.com
    2010. 05. 09. @ 7:27

    […] This post was mentioned on Twitter by Monostory Miklós. Monostory Miklós said: Működtetés ÁME: http://bit.ly/OPE-TSI […]

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin