Monostory.hu

Belga kezdeményezés a vasútbiztonságért

Bejegyezve: | 2010. 08. 16. | Comments Off on Belga kezdeményezés a vasútbiztonságért

Ha nem is egyedülálló, de európai viszonylatban ritka kezdeményezéssel állt elő az Infrabel, a belga vasúti infrastruktúra kezelője. Felismerve, hogy a vasúti közlekedés biztonsága nem az infrastruktúra-kezelő és az operátorok belügye, honlapot készített, ahol bemutatják a biztonsági berendezéseket és ismertetik a biztonsági intézkedéseket.

A http://www.securiteferroviaire.be címen elérhető honlapon a forgalomirányítás részletes bemutatása mellett az olvasó képet kaphat a jelzők működéséről, a mozdonyvezetők munkáját segítő felszerelésekről, a vonatbefolyásoló berendezésekről, a pálya karbantartásáról, valamint a vasútbiztonságra vonatkozó Európai Uniós és nemzeti jogszabályokról.

A részletes leírás mellett vasúti szakszótárt bocsátanak a látogató rendelkezésére, a Gyakran Ismételt Kérdések oldalon az olvasók a forgalomszervezéstől a vonatok baleset esetén történő elhagyásáig terjedő témakörökben kaphatnak kimerítő tájékoztatást.

A száraz szöveg mellett rövid videókkal is bemutatják a biztonsági berendezések működését, és az érdeklődők számára lehetőséget biztosítanak további kérdések feltételére is.

A MÁV-on és megszámlálhatatlan leányvállalatán kívül Magyarországon is számos szervezet van, amely szívén viseli a vasútbiztonság ügyét – vagy legalábbis így kellene tennie. Az űr betöltésének feladatát érdemes volna valamelyiknek felvállalnia, hiszen hazánkban a vasútüzem „fekete doboz”, amelynek működését meg a vasúti témájú cikkeket író újságíróknak is csak kis része ismeri – elég csak, ha arra gondolunk: a billetyűforgatók igen kis hányada tud különbséget tenni a mozdonyvezető és a vonatvezető között.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin