Monostory.hu

Melinda búcsúja

Bejegyezve: | 2007. 11. 30. | Comments Off on Melinda búcsúja

A Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft (VPE) november 29-én délután a honlapján megjelentetett sajtóközleményben tette közzé, hogy kivonták a forgalomból a menetvonalak igénylésére használt MELINDA programot.

A közlemény megjelentetése előtt a vasútvállalatok számára nem utalt jel arra, hogy egyik napról a másikra (pontosabban délelőttről – délutánra) új programot kell használniuk. A GySEV-től kapott információink szerint sem a váltás napján, sem a következőn nem tudtak bejelentkezni.

„A MELINDA rendszer szerzői jogával kapcsolatban olyan – korábbi időszakkal összefüggő – igények, ebből fakadó kockázatok merültek fel, melyek a MELINDA rendszer további működtetésének, továbbfejlesztésének célszerűségét alapjaiban kérdőjelezték meg.

A pályakapacitás elosztásának biztonságos működéséhez fűződő közérdekre tekintettel a VPE Kft. új informatikai rendszer bevezetése mellett döntött, melynek neve KAPELLA.” – áll a VPE közleményében.

A Magyar Közlekedés információi szerint az említett igények és kockázatok a MELINDA készítői által háromszorosára emelt használati díjat jelenti. A díjemelés indokolhatja egyrészt a KAPELLA hirtelen bevezetését, másrészt a sebes üzembe állítás magyarázatul szolgálhat a program egyes hiányosságaira is. Több menetvonal igénylő panaszkodott, hogy az új felület sokkal az eddig megszokottnál kevésbé áttekinthető, és nehezebben kezelhető.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin