Monostory.hu

Bővülő ERTMS

Bejegyezve: | 2010. 01. 19. | Comments Off on Bővülő ERTMS

Az osztrák vasutak (ÖBB) az Alstom Transportot bízta meg 449 járművének ERTMS alapú vonatbefolyásoló berendezéssel való felszerelésével. A szerződés értéke megközelítőleg 90 millió Euró.

A járművek fedélzeti berendezéseit az Alstom belgiumi (Charleroi) gyáregységében állítják össze; a részegségek a villeurbannei és a veronai telephelyeken készülnek. Az elkészült berendezéseket az ÖBB TS (Technische Services) bécsi és linzi egységeiben építik be. Az ATLAS fantázianevű ERTMS megvalósítás kivitelezése még az idén megkezdődik és 2014-re szerelik fel valamennyi járműre.

A 332 darab 1016/1116 (Taurus), és 50 darab 1216 sorozatú mozdonyra, valamint a 67 Railjet vezérlőkocsira felszerelt berendezés ismerni fogja az STM (Specific Transmission Module) üzemmódot is, így alkalmasak lesznek a szomszédos vasutak vonalhálózatán való közlekedésre is.

„Az ERTMS megvalósítás rendszerbe állításával az ÖBB jelentős lépést tesz az egységes európai vasúti közlekedés irányába” – kommentálta a szerződés aláírását Martin Lange, az Alstom Transport igazgatója.

Ausztria az európai tranzitútvonalak egyik kulcspontjaként valóban jó piaca az ERTMS/ETCS gyártóknak; az ÖBB és más vasúttársaságok az Európai Vonatbefolyásoló Rendszert alkalmazó járművekkel nem csak országon belül tudják a magas biztonsági szintet jelentő vonatbefolyásoló berendezés előnyeit kihasználni, hanem átjárhatóvá válnak számukra a szomszédos országok vasútvonalai is.

A projekt lefutása után az ÖBB fogja az egyik legnagyobb ETCS 2-es szintre alkalmas járműfolttát üzemeltetni.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin