Monostory.hu

Tegyünk helyre néhány dolgot

Bejegyezve: | 2017. 08. 24. | Comments Off on Tegyünk helyre néhány dolgot

Vannak, akik innen-onnan összeollózgatott cikkeket lefordítanak, összegyúrják, és közzéteszik – anélkül, hogy annak érvényességéről meggyőződnének. Így történt ez legutóbb az Ezért kísér el a kutyád a toalettre című valamivel is.

Vegyük sorra az állításokat, és nézzük meg, mi az igazság:

Nagyon jó jel az, ha kutyusod elkísér a toalettre is. Ez azt jelenti, igen szoros a kapcsolat kettőtök között.

Nem jó jel. Ha egy  kutya valakit mindenhova követ, az azt jelenti, hogy a kutya a kicsinyének tekinti, és ellenőrizni akarja minden lépését.

…kis ajándékokat hoznak majd neked, amiket ők szeretnek. … olyan ágakat, labdát, vagy egyéb apró dolgot fogsz kapni, amivel majd együtt játszhattok.

És ha elfogadod a játékra felhívást, bebizonytod a kutyádnak, hogy ő a főnök. A játék helyét, idejét és tárgyát mindig a falkavezér határozza meg.

Miért van az, hogy a kutya elfoglalja az ágyadat, Te pedig nem férsz el? A kutyák szeretnek időt tölteni a falka többi tagjával. S mivel Te vagy a kutyus szeretett gazdája, ezért Veled szeretne lenni!

A válasz igaz, csak nem a kérdésre vonatkoztatva. Az ágy, a kapé, vagy a fotel magasabban van a padlónál. A vezérségre vágyás egyik jele, hogy a kutya magasabb(an) akar lenni a falka többi tagjánál. Ha kifejezetten a te kedvenc helyedet foglalja el, ezzel azt fejezi ki, hogy a te szerepedre tör.

Ha a kutya a hátán fekszik, összpontosít, biztos hogy jó ötletek merülnek majd fel benne.

OMG. Ha a kutyád szétvetett lábakkal vagy háton alszik, az azt jelenti, hogy biztonságban érzi magát és nem fél elengedni magát alvás közben.

Ha a kutya ásít, ilyenkor fáradt, vagy egyszerűen unatkozik. Az is lehet, hogy átérzi azt amit mi érzünk.

Az ásítást jelezheti azt, hogy a kutya zavarban van, de ugyanakkor nyugtató, csillapító, konfliktust elkerülő jel is. Érdekesség, hogy a kutyákra is gyakran átragad az emberi ásítás.

Volt már olyan, hogy hazamentél és a kutyát valamit szétrágott, vagy tönkretett? Ez azért van, mert a kutya ideges lesz, mikor elmész és otthon hagyod őt. Ha hosszabb ideig magára hagyod, megijed az elválástól. Tehát nem azért tesznek tönkre valamit, mert unatkoznak hanem azért, mert hiányzol nekik!

Tényleg ideges lesz. Már, ha csak gazdája van, de falkavezére nincs. Az angol nyelvű szakirodalomban a jeleséget separation anxietynek nevezik, és akkor lép fel, ha  a gazdi láthatólag nem képes betölteni a falkavezér szerepét. Ilyenkor a kutya úgy érzi, kénytelen átvenni a szerepet, és neki kell vigyázni a gazdira. Természetesen ezt a feladatot nem tudja ellátni, ha a gazdi nincs otthon, ezért stresszel, és idegességét a környezete lerombolásával vezeti le.

A fentebbi viselkedési problémák mind a falkavezér hiányából adódnak. Attól, hogy nagyobb és erősebb vagy a kutyádnál, még nem leszel falkavezér! Úgy is kell viselkedni, hogy a kutya ezt elismerje. Erre a kérdéskörre később még visszatérhetünk.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin