Monostory.hu

Te kiérdemled a kutyád bizalmát?

Bejegyezve: | 2017. 11. 05. | Comments Off on Te kiérdemled a kutyád bizalmát?

A jó úton jársz ahhoz, hogy elnyerd a  kutyád bizalmát? Vagy tudni szeretnéd, hogy segíthetsz új társadnak abban, hogy mindig biztonságban és nyugodtan érezhesse magát körülötted, akkor is, ha meg van ijedve? Egy kutya bizalmának elnyerése csodálatos eredmény – íme néhány alapelv, aminek betartásával te is elérheted.

Ne légy vele durva

Egyáltalán nics szükség a durvaságra. A gyengéd kedvesség csodákat tesz; ha olyan embert látsz, aki durván bánik kutyájával, az általában azt jelenti, hogy hiányzik belőle a legkisebb szándék is arra, hogy megértese a kutyát.

Tanuld meg a kutyád nelvét

Nem tart túl sokból megtanulni azokat a kommunikációs kifejezéseket, amiket a kutyák használnak. Gyakran elvárjuk,hogy a kutyák értsenek meg minket, de valójában sokkal többet segít, ha a kutya észleli, hogy mi is megpróbálunk aző módján kommunikálni.

Ne büntesd!

A büntetés a másik módja annak, hogy valaki kimutassa: egyáltalán nem érti a kutyáját. A büntetés rombolja a bizalmat, amit mindenlehetséges módon el kell kerülni. A képzett kutyaoktatók sem büntetnek, helyette inkább irányítják és jutalmazzák a kutyákat; nem csak azért, mert ez sokkal kedvesebb dolog, hanem azért is, mert ilyenformán a kutya is boldogabb lesz és sokkal erősebb kötődés alakul ki.

Elégítsd ki szükségleteit

Az a kutya lesz igazán nyugodt, amelyik bízhat benne, hogy kielégítjük szükségleteit. A legingerlékenyebb kutya is, ha tudja, hogy megkapja tőled, amire szüksége van, megnyugszik kissé. Tehát játssz vele, adj neki minőségi ételt, gyakorolj vele rendszeresen, és mindezeket igazítsd egyéni szükségleteihez – a kutyád hamarosan rájön, hogy bízhat benned.

Tiszteld a személyes terét

Ha éppen nem vágyik érintésre, hagyd békén. Te tudnál bízni valakiben, aki folyton tapogatni akar,akkor is,ha arra kéred, hagyja már abba? Gondolj erre, mielőtt behatolsz a kutya személyes terébe!

Segíts neki elkerülni a nem kívánt figyelmet

Hasonló a helyzet, mint a személyes terével – séta közben figyelj a “zaklatókra”. Sokan minden kutyát meg akarnak simogatni, akár ismerik,akér nem; ne tartsd vissza magad, ha valakit meg kell kérned, hogy lépjen távolabb a kutyádtól. A kutyád lelki békéje, és meggyőződése, hogy meg tudod védeni sokkal többet ér, mint egy idegen sértődése.

Körültekintően válassz kutyaiskolát

Azok a tanítási módok,amelyek ijesztő, vagy fájdalmas módszereket tartalmaznak, az oktató alulképzettségéről tanúskodnak. Megengedni valakinek, hogy megijessze kutyádat, vagy fájdalmat okozzon neki, a legjobb módszer arra, hogy lerombold bizalmát.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin