Monostory.hu

A Bombardier modernizálhatja a Green Cargo mozdonyait

Bejegyezve: | 2007. 06. 15. | Comments Off on A Bombardier modernizálhatja a Green Cargo mozdonyait

A Bombardier Transportation nyerte a svéd Green Cargo által kiírt, 42 Rc2, és 62 T44 sorozatú mozdony modernizációját magában foglaló mozdony-felújítási tendert.

A 115 millió eurós szerződés a valaha is kötött legnagyobb értékű jármű-modernizációs szerződés Svédországban. Magában foglalja a mozdonyok életciklusának 15 évvel való meghosszabbítását, ezen kívül lehetőséget a többes vezérlésre (pl.: egy vezetőállásról vezérelhető egy Rc2 és egy T44 sorozatú mozdony), elősegítve ezzel a rugalmas járműfordulók kialakítását. Az elvégzendő munkák közé tartozik még a vezetőállás korszerűsítése is, valamint az energiafogyasztás csökkentése; ettől magasabb rendelkezésre állási mutatókat és a költségek csökkenését elérését várnak. A megrendelést a Bombardier västeras-i (Svédország), és randers-i (Dánia) műhelyeiben teljesítik, 2007 júniusi kezdéssel; a prototípusok a tervek szerint a jövő év végén kerülnek átadásra, a többi mozdony pedig a következő 6 során, folyamatosan.

A Green Cargo választásának oka lehetett az is, hogy a Bombardier tizenegy „Szakértelmi Központjából” hat Svédországban található.

Tomas Andersson, a Bombardier Transportation Sweden főigazgatója: “Ezek a rendelések megerősítik, hogy a modernizációs ajánlatunk megfelelő. A projekt jó példa arra, hogy tudja egy cég hatásosan modernizálni mozdonyállományát, ezzel meghosszabbítani technikai és gazdasági élettartamát.

Jan Sundling, főigazgató, Green Cargo: “Célunk egy versenyképes és környezetbarát vasúti szállítmányozásirendszer létrehozása volt, és hogy elérjük, kreatívnak kellett lennünk. Annak az összegnek mindössze a 30%-áért, amiért új mozdonyokat vásárolhatnánk, az elkövetkező 20 évre megszerezhetjük a megrendelőink számára szükséges vonóerőt.”

Rik Dobbelaere, a Bombardier Transportation Services elnöke hozzáteszi: „A megnövelt hatékonyság része mind a Green Cargo, mind a Bombardier elkötelezettségének a fenntartható fejlődésre alapozó szállítási megoldások felé. Ez is egyike közös erőfeszítéseinknek, illetve önmagában is tartós kötést hoz létre a két társaság között.”

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin