A Bombardier modernizálhatja a Green Cargo mozdonyait

A Bombardier Transportation nyerte a svéd Green Cargo által kiírt, 42 Rc2, és 62 T44 sorozatú mozdony modernizációját magában foglaló mozdony-felújítási tendert.

A 115 millió eurós szerződés a valaha is kötött legnagyobb értékű jármű-modernizációs szerződés Svédországban. Magában foglalja a mozdonyok életciklusának 15 évvel való meghosszabbítását, ezen kívül lehetőséget a többes vezérlésre (pl.: egy vezetőállásról vezérelhető egy Rc2 és egy T44 sorozatú mozdony), elősegítve ezzel a rugalmas járműfordulók kialakítását. Az elvégzendő munkák közé tartozik még a vezetőállás korszerűsítése is, valamint az energiafogyasztás csökkentése; ettől magasabb rendelkezésre állási mutatókat és a költségek csökkenését elérését várnak. A megrendelést a Bombardier västeras-i (Svédország), és randers-i (Dánia) műhelyeiben teljesítik, 2007 júniusi kezdéssel; a prototípusok a tervek szerint a jövő év végén kerülnek átadásra, a többi mozdony pedig a következő 6 során, folyamatosan.

A Green Cargo választásának oka lehetett az is, hogy a Bombardier tizenegy „Szakértelmi Központjából” hat Svédországban található.

Tomas Andersson, a Bombardier Transportation Sweden főigazgatója: “Ezek a rendelések megerősítik, hogy a modernizációs ajánlatunk megfelelő. A projekt jó példa arra, hogy tudja egy cég hatásosan modernizálni mozdonyállományát, ezzel meghosszabbítani technikai és gazdasági élettartamát.

Jan Sundling, főigazgató, Green Cargo: “Célunk egy versenyképes és környezetbarát vasúti szállítmányozásirendszer létrehozása volt, és hogy elérjük, kreatívnak kellett lennünk. Annak az összegnek mindössze a 30%-áért, amiért új mozdonyokat vásárolhatnánk, az elkövetkező 20 évre megszerezhetjük a megrendelőink számára szükséges vonóerőt.”

Rik Dobbelaere, a Bombardier Transportation Services elnöke hozzáteszi: „A megnövelt hatékonyság része mind a Green Cargo, mind a Bombardier elkötelezettségének a fenntartható fejlődésre alapozó szállítási megoldások felé. Ez is egyike közös erőfeszítéseinknek, illetve önmagában is tartós kötést hoz létre a két társaság között.”

Share

Comments are closed.