Monostory.hu

Bombardier-motorvonatok Angliának

Bejegyezve: | 2007. 09. 12. | Comments Off on Bombardier-motorvonatok Angliának

A Bombardier Transportation 85 millió euró értékű szerződést írt alá a Southern Railway vasúttársasággal és a Porterbrook lízingcéggel 48 további Electrostar villamos motorvonat szállításáról. A szerződés azt követően vált aláírhatóvá, hogy az Egyesült Királyság Közlekedési Minisztériuma döntést hozott a járművek vásárlásáról, enyhítendő a Southern és Thameslink járatainak túlzsúfoltságát. Az új árműveket 2009 januárjáig állítják üzembe.

Colin S Walton, a Bombardier Transportation Egyesült Királyság-beli részlegének elnöke szerint az új Electrostar szerelvények rendszerbe állítása jó hír mind a társaságnak, mind a beszállítóknak, nem beszélve a Dél-Angliában utazókról, akik számára az új motorvonatok elsősorban utazási komfortnövekedést jelent. Nem mellékesen a Bombardier ennek a megrendelésnek köszönhetően ismét fel tudja futtatni Derby (Anglia) megyei üzemét, ahonnan 2004-ben mintegy 600 dolgozót bocsátottak el.

A Porterbrook Leasing Company április 4-én nyerte el a járműbeszerzés finanszírozását, miután öt év alatt 700 Electrostar szerelvényt helyezett forgalomba Angliában.

A lízingcég 1994, a British Rail privatizációja óta meghatározó szereplője a brit vasúti piacnak; ma a brit vasutak lízingelt gördülőállományának egyharmada áll a tulajdonában. Mostanáig másfél milliárd font értékben ruházott be új, lízingelendő járművekbe, felújításokra 200 millió fontot költött. Jelenlegi tulajdonosa – az Abbey National Bank (Nagy Britannia hatodik legnagyobb bankja) – 2000-ben vásárolta meg Stagecoach Grouptól, 773 millió fontért.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 18. számában.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin