Monostory.hu

Terjeszkedik a Deutsche Bahn?

Bejegyezve: | 2007. 06. 20. | Comments Off on Terjeszkedik a Deutsche Bahn?

A Deutsche Bahn több mint 500 millió eurót tervez kiadni a brit English, Welsh and Scottish Railway Holdings Ltd (EWS) és a spanyol Transfesa megvásárlására – írja forrásainak megjelölése nélkül a Financial Times Deutschland.

Az EWS nem titkolja, hogy tárgyalnak a német vasúttársasággal egy összefüggő európai vasúti teherfuvarozási hálózat fejlesztéséről. Tárgyalásaik lefedik az együttműködési lehetőségek teljes skáláját, ideértve az EWS részvényeinek megvásárlását is – közölte a skót operátor sajtóközleményében:

„Az európai teherszállítás volumene növekszik; az egyre inkább versenyképes és liberalizált vasúti teherszállításnak is terjeszkednie kell, mégpedig fenntarthatóan növekedő szállítási megoldásokat szolgáltatva. Ennek a növekedésnek a szempontjából a DB és az EWS európai hálózati megoldása kulcsfontosságú lesz.”

A német vasúttársaság sajtóközleménye ennél visszafogottabban fogalmaz:

„A DB és az EWS megvizsgálják, hogy együtt hogyan tudnának jobb szolgáltatást nyújtani ügyfeleiknek az európai hálózatban.”

A másik reménybeli partner, a madridi székhelyű Transfesa kínálata a logisztikai szolgáltatásoktól kezdve a kémiai termékek előállításán és az autógyártáson keresztül a szállításig terjed. Utóbbi két profilja szorosan kapcsolódik egymáshoz. Több mint ezer dolgozót foglalkoztatva, tavalyi bevétele elérte a 290 millió eurót.

A Deutsche Bahn reméli, hogy „szoros együttműködésük” új lendületet ad az ibériai cégnek a szállítási és logisztikai területen, különösen a spanyol piac vonatkozásában.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 12. számában.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin