DB bevásárlás januárban

A DB a tavalyi évhez hasonlóan 2009-ben is a terjeszkedés politikáját követi. Januárban felvásárolták Lengyelország legnagyobb magán-vasúttársaságát. A PCC Logistics német kézbe kerülésével a DB számára nyitva áll az út Európa második legnagyobb vasúti piaca felé.

A Deutsche Bahn, Európa legnagyobb teherszállító vasúti társasága megvásárolta a PCC csoport logisztikai üzletágát. Az erről szóló szerződést január 29-én Hartmut Mehdorn, a DB igazgatótanácsának elnöke, Waldemar Preussner, a PCC csoport alapító tulajdonosa, és Norbert Bensel, a PCC logisztikai üzletágának vezetője írta alá, azonban a vételárat közös megegyezés alapján nem hozták nyilvánosságra.

Az 5800 dolgozót foglalkoztató, évi 350 millió eurós bevételt realizáló, a piacon 8 százalékos részesedéssel rendelkező PCC Logistics Lengyelország legnagyobb magánvasúti társasága. A PCC Logistics több, regionális társaságból áll, amelyek elsősorban szén, vegyi anyagok, és építőanyagok szállítására szakosodtak. A DB a tulajdonosi jogokat azonban csak akkor gyakorolhatja teljes körűen, ha a vételt a hatóságok és a versenyhivatal is jóváhagyja.

Megjelent a Magyar Közlekedés 2009/4 számában.

Share