Monostory.hu

DB bevásárlás januárban

Bejegyezve: | 2009. 01. 31. | Comments Off on DB bevásárlás januárban

A DB a tavalyi évhez hasonlóan 2009-ben is a terjeszkedés politikáját követi. Januárban felvásárolták Lengyelország legnagyobb magán-vasúttársaságát. A PCC Logistics német kézbe kerülésével a DB számára nyitva áll az út Európa második legnagyobb vasúti piaca felé.

A Deutsche Bahn, Európa legnagyobb teherszállító vasúti társasága megvásárolta a PCC csoport logisztikai üzletágát. Az erről szóló szerződést január 29-én Hartmut Mehdorn, a DB igazgatótanácsának elnöke, Waldemar Preussner, a PCC csoport alapító tulajdonosa, és Norbert Bensel, a PCC logisztikai üzletágának vezetője írta alá, azonban a vételárat közös megegyezés alapján nem hozták nyilvánosságra.

Az 5800 dolgozót foglalkoztató, évi 350 millió eurós bevételt realizáló, a piacon 8 százalékos részesedéssel rendelkező PCC Logistics Lengyelország legnagyobb magánvasúti társasága. A PCC Logistics több, regionális társaságból áll, amelyek elsősorban szén, vegyi anyagok, és építőanyagok szállítására szakosodtak. A DB a tulajdonosi jogokat azonban csak akkor gyakorolhatja teljes körűen, ha a vételt a hatóságok és a versenyhivatal is jóváhagyja.

Megjelent a Magyar Közlekedés 2009/4 számában.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin