Monostory.hu

A Deutsche Bahné az EWS és a Transfesa?

Bejegyezve: | 2007. 09. 12. | Comments Off on A Deutsche Bahné az EWS és a Transfesa?

Mint arról korábban hírt adtunk, a DB tárgyalásokat folytatott a brit EWS és a spanyol Transfesa felvásárlásáról. Mára a DB Felügyelő Bizottsága jóváhagyta a német vasúttársaság EWS-re (English Welsh & Scottish Railway Holding Limited) és a Transfesa-ra (Transportes Ferroviarios Especiales) vonatkozó akvizíciós terveit. A Deutsche Bahn szerint a cél a vasúti közlekedés erősítése Európában.

A Deutsche Bahn Felügyelő Bizottságának jóváhagyását követően a német vasúttársaság a szigetországi EWS összes részvényének, és a spanyol Transfesa többségi tulajdonának megvásárlását tervezi. A szerződések aláírása és az illetékes hatóságok hozzájárulásának megszerzése után a két társaság akvizíciója megszilárdítja a DB vezető pozícióját a világ vezető szállítási szereplői között, különösen az európai vasúti teherszállításban.

„A szállítás és logisztika felfutó ágban van. Ezen a piacon csak azok a társaságok érhetnek el sikereket, amelyek ügyfeleik számára saját hálózatukat és állandóan magas minőségű szolgáltatásaikat tudják felkínálni. Továbbra is a klíma-barát vasúti szállítás marad üzletpolitikánk középpontjában” – mondta Hartmut Mehdorn, a Deutsche Bahn AG igazgatótanácsának elnöke. Az egyes európai országok stagnáló, veszteséges vasúti teherszállítási piacáról Mehdron kifejtette, hogy a vasúti hálózat tényleges liberalizációja döntő fontosságú a növekvő és gazdaságilag is hatékony működtetés szempontjából. Rámutatott, hogy Németország nagyon jó példa a vasúti hálózat hozzáférésének megnyitására, melyet mostanra több mint 330 operátor használ; ez a vasúti forgalom lényeges növekedéséhez vezetett. Hozzátette, hogy a DB továbbra is ösztönzi a vasúti liberalizációt Európában.

A DB Logistics elnöke, Norbert Bensel az új felállásban rejlő üzleti potenciál jelentőségét hangsúlyozta: „Európát beszövő hálózatunk növekedése a válasz ügyfeleink egyre összetettebb igényeire. Az EWS és a Transfesa segítségével számunkra fontos űrt tudunk betölteni a DB Logistics vasúti teherszállítási hálózatában.”

A két társaság megvásárlásával a DB Logistics számára közvetlen kapcsolat jön létre Dél- és Nyugat-Európa logisztikai piacai között, így meg tudják erősíteni délnyugati korridorjukat. A három vállalat integrációja a DB szándékai szerint figyelemre méltó módon erősíti piaci részesedésüket a vasúti szállításban. A DB Logistics, az EWS és a Transfesa ideálisan egészíti ki egymást, különösen a vasúti logisztika, az autóipar és a tömegáru szállítás területén.

Mindezeken kívül a DB Logistics reméli, hogy a cégfelvásárlás Franciaországban is erősíti pozícióit, ahol az EWS már jelen van az Euro Cargo Rail nevű leányvállalatával. Ugyanakkor a DB kifejezett célja a francia vasúttal történő szoros együttműködés fenntartása, amely már most is sikeres az egyedi kocsirakományú küldemények területén.

Megjelent a Magyar Közlekedés XV. évfolyam 18. számában.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin