Monostory.hu

Megduplázódik a Csalagút teherforgalma

Bejegyezve: | 2007. 11. 27. | Comments Off on Megduplázódik a Csalagút teherforgalma

A kontinens és Nagy Britannia közötti évekig gyengélkedő teherforgalom fellendülni látszik, miután az English Welsh & Scottish Railway (EWS) – Nagy Britannia legnagyobb vasúti operátora – megkétszerezni tervezi a csatorna alatti alagút teherforgalmát.

A vasúttársaság közleménye szerint alternatívát kívánnak nyújtani a szigetország túlzsúfolt konténerkikötőivel szemben, és így heti 1000 kamionnal csökkenthetik az ország legforgalmasabb útjain haladó kamionok számát.

A bejelentés azt követően született meg, hogy az Eurotunnel, a csatorna alagút üzemeltetője jelentősen megváltoztatta – 5300 fontról átlagosan 3000 fontra csökkentette – az alagutat igénybe vevő vonatok pályahasználati díját

Az EWS 2008-ban heti 35-50 vonatot tervezn közlekedtetni az alagúton keresztül, a jelenlegi 25 helyett. David Kerr, az EWS kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy reményeik szerint két év múlva a tervezett évi 2 millió tonnás forgalommal túlszárnyalják az 1998-ban beállított rekordjukat is.

A jövő év elején induló új vonatok versenyre hívják a kamionokat, kompokat, és a rövidjáratú konténerszállító hajókat, amelyek jelenleg majdnem a teljes szállítási kapacitást nyújtják az Egyesült Királyság és a kontinens között. A csatorna francia oldalán az EWS újonnan alapított leányvállalata, az EuroCargo Rail veszi át a vonatokat.

Figyelemre méltó, hogy miután az Európai Bizottság november 7-én jóváhagyta a Deutche Bahn (DB) és az EWS közötti akvizíciós szerződést, a korábban létrejött megállapodás érvényre lépett. Ennek eredményeképpen a DB tulajdonába került a brit vasúttársaság, és ezen keresztül annak Franciaországban szolgáltató leányvállalata, az EuroCargo Rail is. Az EWS közleménye szerint a társaság üzleti stratégiája változatlan marad: folyamatos terjeszkedés a vasúti teherszállítási piacon Nagy Britanniában éppúgy, mint a Franciaországban alapított leányvállalaton keresztül a kontinensen.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin