Monostory.hu

Air France vasúton

Bejegyezve: | 2008. 07. 06. | Comments Off on Air France vasúton

Az Air France tárgyalásokat folytat egy vegyesvállalat létrehozásáról, amely átvenné, és nagysebességű vasútvonalakra terelné a légitársaság rövid távú járatait; ezzel kihívást intézve a kontinentális Európa főleg állami tulajdonú vasúti operátorai felé.

A terv kezdetét jelentheti az olyan rövid távú repülések visszaszorulásának, mint például a Párizs – Frankfurt, vagy Párizs – Brüsszel útvonal; ahol már most is van nagysebességű vasútvonal. A francia légitársaság a párizsi székhelyű Veolia Transporttal, a Veolia Environment csoport tagjával folytat tárgyalásokat. A Veolia jelenleg Európa legnagyobb nem állami teherszállító operátora, több országban személyszállító vonatokat is üzemeltet. Korábban Connex-ként, ma saját márkanéven üzemeltet közösségi közlekedési szolgáltatásokat Európában és a kontinensen kívül.

A Veolia az Air France égisze alatt üzemeltetné a vonatokat Paris Charles de Gaulle repülőtértől különböző európai célállomásokra. A kínált szolgáltatások szinte kizárólag nemzetközi vonatok lennének, mivel az Európai Unió közösségi jogszabályai egyelőre – 2010 januárjától – csak a nemzetközi személyszállítási piacot liberalizálják.

A hasonló szolgáltatásbeli újítások egyre nagyobb mozgásteret kapnak, ahogy Európa nagysebességű vasúti hálózata egyre nemzetközibbé válik. Tavaly nyílt meg a francia LGV Est Párizs – Strasbourg vonala, jövőre tervezik üzembe helyezni az Antwerpent Amszterdammal összekötő vonalat.

Bár az Air France és a Lufthansa már korábban is foglaltak le helyeket nagysebességű vasútvonalakon, az Air France – Veolia együttműködés lesz az első, amikor egy légitársaság saját vasúti járatot indít.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin