Monostory.hu

Felfüggesztett tervek

Bejegyezve: | 2010. 01. 20. | Comments Off on Felfüggesztett tervek

Egyelőre talonban maradnak az Air France nagysebességű vonatok indítására vonatkozó tervei, miután a francia kormányzat által bevezetett jogi szabályozási környezet meglehetősen kurtára szabta a vasúti személyszállító operátorok kabotázs forgalmának szabadságát.

Az Air France már 2008-ban tárgyalásokat kezdett folytatni egy vegyesvállalat létrehozásáról, amely átvenné, és nagysebességű vasútvonalakra terelné a légitársaság rövid távú járatait; kihívást intézve ezzel a kontinentális Európa főleg állami tulajdonú vasúti operátorai felé.

A nemzetközi járatok indítását az idén életbe lépett Európai Uniós szabályozás előírásaira építve tervezték, amely 2010. január 1-től felszabadította a nemzetközi vasúti személyszállítás piacát. A liberalizáció Franciaországban azonban a jelek szerint írott malaszt marad, az eddig megszületett szabályozók közül az egyik legmegszorítóbbat léptették életbe tavaly év végén; komoly korlátozásokat írva elő a kabotázs forgalomra vonatkozóan: mind az utasszámra, mind az ebből származó bevételre nézve. Az EU szabályozása megengedi a nemzetközi személyszállító vonatok esetében a belföldi szakaszokon történő utasszállítást is, ám lehetővé teszi a tagországok számára e szolgáltatás korlátozását, abban az esetben, ha hátrányosan érintene más, támogatott szolgáltatásokat. A francia szabályozás megalkotása során éltek is ezzel a lehetőséggel, talán a kelleténél is jobban védik a közszolgáltatási támogatásban részesülő SNCF járatokat.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin