Monostory.hu

Felsővezeték-felülvizsgálat a francia vasútvonalakon

Bejegyezve: | 2008. 09. 23. | 1 megjegyzés

Az SNCF felsővezetékeit sújtó üzemzavarok sorozata után Guillaume Pepy elnök rendelkezésére országos, valamennyi felsővezetéki berendezésre és áramszedőre kiterjedő felülvizsgálatot rendelt el.

A felsővezetéki meghibásodások, az általuk okozott késések – az utasoknak okozott kellemetlenségekkel együtt – az utóbbi időkben túl sokat szerepeltek a francia hírekben. Guillaume Pepy, az SNCF elnöke szintén kényelmetlenül érezte magát, és mostanáig példa nélkül álló, átfogó vizsgálatsorozatot rendelt el. 1500 felsővezeték karbantartó csoportokba osztva vizsgálja át a francia vasutak teljes felsővezetéki hálózatát.

A vizsgálat tízezer kilométernyi felsővezetéket érint, közte 250 különösen fontos helyszínnel (nagyobb állomások és elágazások, stb.), amelyekre fokozott figyelmet kell fordítani. Hasonló alapossággal vizsgálják át a mellékvágányok és vontatási telepek áramköreit is. Közel 7000 áramszedő is a vizsgálat körébe tartozik, ezekre 550 szakember felügyel az akció két hete alatt.

Az eredmények október elejére várhatóak. Az SNCF és az RFF (a vasúti infrastruktúra tulajdonosa) ekkor értékeli ki a kapott eredményeket, és döntenek a szükségessé váló javítási munkák ütemezéséről.

Share

Megjegyzések

Egy megjegyzés to “Felsővezeték-felülvizsgálat a francia vasútvonalakon”

  1. Vaskeréken · Felsővezeték-felülvizsgálat a francia vasútvonalakon
    2009. 06. 23. @ 0:57

    […] Teljes cikk itt érhető el. […]

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin