Monostory.hu

DB járműbeszerzés

Bejegyezve: | 2009. 01. 31. | Comments Off on DB járműbeszerzés

A Deutsce Bahn 800 kétszintes személykocsi szállításáról írt alá szerződést, másfél milliárd euró értékben.

A keretszerződés értelmében kocsikat a Bombardier Transportation szállíthatja a német vasúttársaságnak. Az új generációs vasúti járművekkel a DB 2009-ben a helyi és regionális személyszállítási piacon kívánja versenyképességét erősíteni.

„Ilyen nehéz gazdasági körülmények között úgy döntöttünk, hogy befektetéseinkkel a jövőnket erősítjük. Döntésünkkel gazdasági üzenetet is szeretnénk közvetíteni; a regionális személyszállítási feladatokat kiemelkedő módon vagyunk képesek ellátni, és meggyőző minőséget vagyunk képesek nyújtani. A gazdaságos és hatékony szállítás modern, energiatakarékos flottát kíván, olyan járműveket, amelyek rugalmasan kombinálhatók egymással” – mondta el Hartmut Mehdorn.

1994 óta a Deutsche Bahn több mint 1600 kétszintes kocsit szerzett be. Így már kétezernél is több ilyen jármű áll a DB Regio rendelkezésére. 98%-os megbízhatósági mutatójukkal ezek a járművek nagy népszerűségnek örvendenek az utazóközönség körében.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin