Monostory.hu

Üres a légtér

Bejegyezve: | 2010. 04. 15. | Comments Off on Üres a légtér

Nagy-Britanniában a reggeli órákban légiutasok ezrei szembesülnek vele, hogy járatukat törölték, vagy beláthatatlan késéssel fog csak felszállni, mindez az Izlandon történt vulkánkitörésnek köszönhető.

Az Egyesült Királyság valamennyi repülőterét lezárták, nem indít és nem fogad járatokat a londoni reptereken kívül, Manchester, Liverpool, Stansted, Newcastle és Birmingham. A légiirányítás a korlátozásokat a meteorológiai szolgálattól kapott jelzés alapján vezette be, amelyben a vulkánkitörés következtében keletkezett hamufelhő közeledésére hívták fel a figyelmet.

Birminghamben a járatok 90 százalékát törölték, hasonló a helyzet Leedsben, Bradfordban és Cardiffban is.

Törölve

A légiirányítás szóvivője elmondta, hogy az előrejelzések szerint a hamufelhő Izland felől Angliát érintve a kontinens felé halad. „Az Eurocontrollal és Európa többi légiirányító szolgálatával együttműködve azon dolgozunk, hogy legfontosabb szempontként a biztonságot szem előtt tartva, minél hamarabb visszaállhasson a menetrend szerinti közlekedés” – jelentette ki.

Birmingham, West Midland, Egyesült Királyság

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin