A DRS új mozdonyai

Az Egyesült Királyság legújabb mozdonytípusát, a Class 68-at a Direct Rail Services fogja üzemeltetni.

Az áruszállításal és charter járatok üzemeltetésével foglalkozó Direct Rail Services (DRS) nyilvánosságra hozta az Egyesült Királyság vasúti pályáin hamarosan megjelenő legújabb vegyes használatú dízel-villamos mozdonyának terveit. A Vossloh España által, Valenciában építendő 15 mozdonyt a 2012 januárjában elnyert pályázat alapján építhetik meg, és az idei év vége felé állnak szolgálatba.

Az új, Class 68 besorolást kapott  mozdonysorozat a Vossloh EuroLight mozdonycsaládjának tagja, amelyet a gyártó először a 2010-es InnoTranson mutatott be. A 2800 kW beépített teljesítménnyel rendelkező mozdony 21,5 tonnás tengelyterhelésű, BoBo tengelyelrendezésű, személyszállító és tehervonatok továbbítására is alkalmas. Dízelmotorként a Caterpillar C175 jelű erőgépét építik be, a váltóáramú vontatási erőátvitelt az ABB szolgáltatja.

A kisebb brit szerkesztési szelvény miatt a 160 km/h sebességre alkalmas mozdonyok a kiállításon bemutatottnál némileg alacsonyabbak és keskenyebbek lesznek, valamint üzemanyag tartályuk kapacitását is 5000 literre emelték.

Vossloh EuroLight Class 68

Vossloh EuroLight Class 68

A Class 68 modellje

A Class 68 modellje

[via Railway Gazette]

Share

Comments are closed.