Monostory.hu

Kormányzati vasútpolitika

Bejegyezve: | 2016. 09. 22. | Comments Off on Kormányzati vasútpolitika

Dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a kormányzat aktuális vasútpolitikáját ismertette a Magyar Vasút 2016 konferencián. Kifejtette, hogy a kormányzat alapelve szerint a vasút nem egy vállalat, hanem társadalompolitikai ügy.

Megszületett az egységes, személyszállításra vonatkozó ágazati kódex, amelyet az országgyűlés 90% fölötti szavazati aránnyal fogadott el. Ez azt jelenti, hogy a közösségi közlekedés nemzeti jellegét a parlament nagy része nem pártpolitikának, hanem nemzeti feladatnak tekintette.

A magyar vasút részaránya a személy- és áruszállításban mghaladja az uniós átlagot. Ez a személyszállításban 8,7%-os, az árutovábbításban 20,5%-os részesedést jelent. Uniós összehasonlításban ez a modal split jól mutat, de a teljes képhez hozzá tartozik, hogy a személyszállítás teljesítménye csökkenő tendenciát mutat. Ebből a mutatóból világosan látszik a közlekedéspolitika feladata: a csökkenést megállítani és növekedést elérni. Ennek egyik eszköze, hogy a vasút fejleszti gördülőállományát és infrastruktúráját.

A személyszállításra fordított fejlesztési pénzek akkor hozzák meg a várt társadalmi eredményt, ha a közösségi közlekedés az embert szolgálja. Azokon a viszonylatokon, ahol ütemes menetrend, zónázó közlekedési rend van, ahol megfelelő a járatsűrűség és az utaskomfort, az általános utasszámcsökkenés mellett is jelentősen emelkedett a vasúti közlekedést igénybe vevőj száma.

Az áruszállítás területén a vasútpolitikai célok egyszerűen megfogalmazhatók: Magyarországnak földrajzi helyzete kihasználásával növelnie kell a teherszállítási transzfert. Fejlesztéspolitika terén kiemelendő, hogy jvítani kell a hálózat minőségét, különsen ideértve a lassújelek felszámolását. Az elvégzett és folyamatban levő fejlesztések hatásai nem tudnak megutatkozni, mert a hálózat általános állapota nem teszi lehetővé.

Folytatódik a MÁV járműállományának megújítása, ami meghatározó az üzemeltetés biztonsága és az utazási komfort tekintetében is. Ehhez kapcsolódik az a – ma már szerződésben is megnyilvánuló – szándék, hogy a MÁV-START szolnoki üzeme 200 IC+ kocsit gyárt le.

A fent vázolt intézkedések eredményeképpen a magyar vasút 175. évfordulójára egységes szemlélettel megvalósuló fejlesztésekkel és a társadalmi feladatok teljesítéséhez való hozzállásával a hagyományokhoz méltó arcát mtatja meg utasnak és fuvarozónak egyaránt.

Share

Megjegyzések

Megjegyzések letiltva.

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin