Szmogriadó Budapesten

Az összes online újság közreadta ma, hogy (január 23.) hétfő hajnali 6-tól tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A korlátozás nem érint – hiszen autóm 14-es kódot visel -, azonban elgondolkodtam kicsit: ha érintene a korlátozás, vagy szeretnék hozzájárulni Budapest levegőjének jobbításához, hol tehetném le az autót a városhatáron, hogy onnan tömegközlekedéssel bejussak elintézni a dolgom.

Haladjunk Budapest felé az M1-en. Adná magát a Kelenföldi Pályaudvarnál létesült P+R parkoló – hoppá, ahhoz el kell haladnom a “Lakott terület kezdete” jelzőtábla mellett. Nem baj, próbáljunk letérni az Egér útnál. Rögtön a kihajtó elején, még a 70-es sebességkorlátozó jelzőtábla előtt ott  a Budapest-tábla. Ez sem nyert.

Jöjjünk le még korábban: kerüljünk Budakeszi felé! Arra sem érem el a villamost, mert korábban Budapestre érek.

Válasszunk más útvonalat: Zsámbékon át Piliscsaba – Pilisvörösvár felé. Még az Ürömi körforgalom előtt meg kell állnom.

Nagy kerülő, de nézzük meg a 11-es utat: ott sem juthatunk el a békásmegyeri HÉV állomásig, mert hamarabb találkozunk a Budapest táblával.

Szumma szummárum: egy szmogriadó miatti korlátozás esetén – a dunántúli oldalon legalábbis – esélyed sincs a városhatáron P+R parkolót találni, hogy letedd az autód…

Share

One thought on “Szmogriadó Budapesten”

Comments are closed.