Monostory.hu

Szmogriadó Budapesten

Bejegyezve: | 2017. 01. 22. | 1 megjegyzés

Az összes online újság közreadta ma, hogy (január 23.) hétfő hajnali 6-tól tilos olyan gépjárművel közlekedni a fővárosban, amelynek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód 0, 1, 2, 3, 4, vagy amelynek forgalmi engedélye nem tartalmaz környezetvédelmi osztályt jelölő kódot.

A korlátozás nem érint – hiszen autóm 14-es kódot visel -, azonban elgondolkodtam kicsit: ha érintene a korlátozás, vagy szeretnék hozzájárulni Budapest levegőjének jobbításához, hol tehetném le az autót a városhatáron, hogy onnan tömegközlekedéssel bejussak elintézni a dolgom.

Haladjunk Budapest felé az M1-en. Adná magát a Kelenföldi Pályaudvarnál létesült P+R parkoló – hoppá, ahhoz el kell haladnom a “Lakott terület kezdete” jelzőtábla mellett. Nem baj, próbáljunk letérni az Egér útnál. Rögtön a kihajtó elején, még a 70-es sebességkorlátozó jelzőtábla előtt ott  a Budapest-tábla. Ez sem nyert.

Jöjjünk le még korábban: kerüljünk Budakeszi felé! Arra sem érem el a villamost, mert korábban Budapestre érek.

Válasszunk más útvonalat: Zsámbékon át Piliscsaba – Pilisvörösvár felé. Még az Ürömi körforgalom előtt meg kell állnom.

Nagy kerülő, de nézzük meg a 11-es utat: ott sem juthatunk el a békásmegyeri HÉV állomásig, mert hamarabb találkozunk a Budapest táblával.

Szumma szummárum: egy szmogriadó miatti korlátozás esetén – a dunántúli oldalon legalábbis – esélyed sincs a városhatáron P+R parkolót találni, hogy letedd az autód…

Share

Megjegyzések

Egy megjegyzés to “Szmogriadó Budapesten”

  1. Miért közösségi közlekedéssel? – Monostory.hu
    2017. 01. 23. @ 13:22

    […] mára elrendelt szmogriadóhoz kapcsolódó tegnapi posztom engem is továbbgondolásra ihletett. Összehasonlítom a gépkocsihasználatot a közösségi […]

About

This is an area on your website where you can add text. This will serve as an informative location on your website, where you can talk about your site.

Subscribe to our feed

Keresés

Admin